Trieste avond voor NEC

VOLENDAM – NEC heeft weinig plezier beleefd aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Volendam.

Dat de Nijmeegse ploeg met 2-1 aan het kortste eind trok was niet het ergste, veel erger was het dat trainer Pim van de Meent twee van zijn discipelen voortijdig met ernstige blessures zag verdwijnen.

Wim van Zinnen brak na een ongelukkige botsing met Volendam keeper Frans Hoek zijn scheenbeen en NEC sluitpost Ben Klein-Goldewijk kreeg, evenals vorig jaar het geval was, een zware tik tegen zijn hoofd. Beide spelers zijn gisteravond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen, waar zij vandaag verder onderzocht zullen worden.

Aangeslagen

”Een wel heel trieste avond,” vertelde NEC’s danig aangeslagen trainer Pim van de Meent. ”Het liep vanavond echt redelijk goed en dan krijg je dit weer. Van Zinnon is zeker voor zes maanden uitgeschakeld en de toekomst van Ben Klein-Goldewijk is nu wel erg onzeker geworden. Door het langdurig wegvallen van deze twee spelers zal ik bij het bestuur toch echt op versterking moeten aandringen. Anders voorzie ik grote problemen. We kampen ook nog steeds met blessures van De Groot, Frans Jansen en Albert Helsper. En we willen toch proberen om een goede start te maken in de competitie.”

Goedkoop

De nederlaag tegen Volendam was gisteravond bepaald niet nodig geweest. De thuisclub kwam erg goedkoop aan de doelpunten.

Tweemaal wees arbiter De Wit naar de witte stip en tweemaal was het ook raak. Eerst via keeper Frans Hoek en acht minuten voor tijd via Guyt. ”De eerste penalty was een weggevertje van de scheidsrechter. Er was echt niets aan de hand. Blanker liet zich gewoon vallen,” aldus de boze NEC trainer Pim van de Meent.

De Nijmegenaren lieten zich niet ontmoedigen door alle tegenslagen en kwamen pal voor de rust op gelijke voet via John Vievermans. De winnende treffer produceerde Guyt acht minuten voor het einde vanaf elf meter, nadat Mulderij Helling onderuit had gehaald.

Tussen de bedrijven door had NEC zeker drie ideale mogelijkheden laten liggen om de overwinning naar zich toe te trekken. Toon Willemse, op het middenveld uitstekend op dreef verscheen driemaal alleen voor Volendam  doelman Hoek, maar de Nijmegenaar teisterde alleen paal en lat en kopte in de allerlaatste minuut nog een keer rakelings naast.