NEC zet Juliana voet snel dwars

MALDEN – In een hoog tempo kreeg NEC gisteravond het Maldense Juliana snel op de knieën. De Nijmeegse profs gingen heel wat slagvaardiger dan Vitesse een week eerder te werk. De Arnhemmers eindigden op een 2-0 winst, NEC daarentegen scoorde drie keer zo veel: 6-0.
 
Vooral in de eerste helft maakte NEC korte metten met het dappere Juliana op sportpark de Broeklanden. Ondanks de afwezigheid van Henk Grim (keel ontsteking), Frans Janssen en Albert Helsper, vonden de NEC-spelers vlot de nodige gaten in de Maldense linies.
 
Met name Wim van Zinnen en Anton Janssen beleefden een heerlijk avondje. Van Zinnen kopte en schoot de nummers twee en drie achter de toch vaardige doelman Frank van Leeuwen, terwijl voor rust Anton Janssen de overige twee treffers voor zijn rekening nam. De ex Leones speler kwam gisteravond uitstekend tot zijn recht, door zijn technische vaardigheden op het juiste moment aan te wenden. Van Zinnen leek op zijn beurt, overal aanwezig, dan weer als stoorzender, dan weer als de scorende, opkomende man.
 
Achterin stond Paaymans weer zijn mannetje en speelde doelman Ben Klein-Goldewijk een foutloze wedstrijd. Wim van Cuyk zat voor deze gelegenheid op de reservebank.
 
Pech
 
Raymond Lucas, de middenvelder uit Curacao, kreeg in het laatste half uur de kans zijn kunsten te vertonen. Het spel ging helaas teveel langs hem heen, maar dat wekte geen bevreemding als men weet dat iedereen nog aan Lucas moet wennen en andersom.
 
In de tweede helft had NEC in de afwerking geen greintje geluk meer. Nadat Juliana tegen de NEC-lat had gevuurd, werkte Van Zinnen het leder twee keer tegen het houtwerk, en Mulderij deed dat nog eens dunnetjes over.
 
Pas een kwartier voor tijd, kon NEC de druk op de Juliana veste weer vergroten. Van Zinnen werd binnen de beruchte lijnen gevloerd, en Van Zinnen benutte zelf de toegekende strafschop, 5-0. Voor het oog van ruim duizend toeschouwers maakte John Vievermans de 6-0 compleet. Buiten het strafschopgebied haalde hij verwoestend uit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.