”Nu moet ik Europacup wedstrijden missen”

NIJMEGEN – ”Ik baal er stevig van. Nu moet Ik de wedstrijden om de  Europacup missen, dat vind ik nog het érgste van alles.”
 
Wim van Zinnen, de sympathieke en altijd hardwerkende middenvelder van NEC, ligt er wat verslagen bij, in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen. Nauwelijks tien uur eerder heeft hij een fikse operatie, aan zijn rechterbeen ondergaan. Een gecompliceerde beenbreuk liep hij dinsdagavond op, in het vriendschappelijk treffen met Volendam.
 
Derde minuut
 
Wim van Zinnen uit Delft herinnert zich niet zo veel meer van het duel in het Noordhollandse palingdorp. ”Het gebeurde tenslotte al in de derde minuut. Een verdediger van Volendam speelde te zacht op doelman Frans Hoek. Ik ging dus op die bal af, ik wou inschieten, en ineens lag Hoek voor mijn voeten. Ik schoot tegen ‘m op, hij had de bal geloof ik al klemvast. Het ging per ongeluk, een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ik zag gelijk dat het mis was, er zat zo’n vreemde hoek in dat been.”
 
IJlings werd van Zinnen per brancard Afgevoerd. ”Trainer Van de Meent was goed kwaad dat zag ik wel. Als je als trainer door zoveel pech wordt achtervolgd, zou ik óók goed de pest in hebben.” Van Zinnen ging met de ambulance naar het ziekenhuis van Purmerend. ”Het zag er toen op de foto’s niet best uit”, herinnert Van Zinnen zich, ”daarna zijn we hier naar Nijmegen gegaan, waar ik ’s avonds om half elf aankwam.”
 
Operatie
 
Ook de chirurgen in Nijmegen zagen gauw genoeg dat er een stuk bot gewoon naast lag. Wim van Zinnen had zijn kuit en scheenbeen gebroken. Nog diezelfde nacht van dinsdag op woensdag werd Van Zinnen naar de operatiekamer vervoerd. Om één uur ging hij onder het mes, en rond drie uur zat het karwei erop.
 
”Ze hebben er een plaat met 9 schroeven ingezet. Dan hoef ik tenminste geen gips om het been. Ik vermoed dat die plaat over drie maanden weer verwijderd wordt. Clubarts Honig heeft gezegd, dat we het maar kalm aan moeten doen. Met Jan Streuer had hij nare ervaringen opgedaan. Rust is nu de beste heelmeester.”
 
Aanbeden
 

Wim van Zinnen zal in de NEC-groep node gemist worden. Van Zinnen was de schrik voor menige tegenstander en had zich al enige faam verworven in zijn specifieke rol van ‘stoorzender’. Door Van de Meent aanbeden, alleen al om zijn immer aanwezige positieve instelling, zal Van Zinnen hoogstwaarschijnlijk tot de kerst verstek moeten laten gaan. ”Nu maar hopen dat de collega’s het ver schoppen in de strijd om de Europacup-2.
 Misschien zit er dan nog wel een ronde voor mij in. Maar het is natuurlijk doodzonde wat me is overkomen. Het ging juist zo lekker, ook al tijdens dat trainingskamp in Finland. Voor mij was die periode in ieder geval niet te zwaar, ondanks drie trainingen per dag. Ook in de vriendschappelijke wedstrijden liep het op rolletjes.” Dat bleek nog eens overduidelijk uit de cijfers: vijf doelpunten uit zeven wedstrijden (drie tegen Juliana, één tegen Finnpa, en één tegen Jlves Tampere).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.