Tante Toos: ‘Leo moet terug’


Leo Beerendonk mag dan wel geveld zijn, vergeten is hij allerminst. Zeker niet bij de East Side. Sterker nog, als het aan dat 200 man/vrouw sterke gezelschap ligt dan komt de ex-hulptrainer van NEC weer terug in De Goffert Dit keer niet als hulpje, maar als hoofdtrainer.


Om dat te bereiken is Tante Toos, de ‘moeder van de East-Side’ (70) een handtekeningenactie begonnen. ”Meneer, ik ben maandagavond bij Leo in het ziekenhuis op bezoek geweest en de tranen schoten me in de ogen. Echt waar. Niets had-ie nog gehoord van NEC, geen bloemstukkie, geen fruitschaaltje, zelfs geen kaart met ‘Van Harte Beterschap’ heeft-ie gekregen.


Schande toch. Tante Toos, zei-ie, dat vind ik toch wel erg. Ik heb daar toch steeds goed gewerkt? Leo, heb ik hem gezegd, wij van de East-Side gaan zorgen dat je terug komt. Wij gaan handtekeningen verzamelen en dan kunnen ze niet om je heen. Toos. zei ie, eerlijk ik zou best terug wilen.”


Maandagavond is Tante Toos direct aan de slag gegaan. En haalde binnen een uur 69 handtekeningen op.


”Als we er 1000 hebben dan gaan ze naar het NEC-bestuur. Dat moet dan handelen, vinden we. Zet er maar bij, dat de mensen die het met onze actie eens zijn, zich bij Tante Toos kunnen melden. Leliestraat 3 in Nijmegen”.


Overigens melden de NEC-bestuursleden Van Eldik en Zeegers zich dinsdagmorgen in het Canisiusziekenhuis om Leo Beerendonk alsnog met een bezoekje te vereren. Helaas voor hen, de vogel was gevlogen. Leo revalideert verder thuis in Heerlen.Toos is kwaad. Zeg maar laaiend. ”Ik heb niks tegen Pim van de Meent, maar ik vraag me af of hij drie functies: trainer, manager en begeleider van het tweede, samen mag uitvoeren. Deelt hij de lakens uit en heeft het bestuur dan helemaal niets te zeggen?


Wim van Cuyk en Michel Mommertz zitten op de bank, ze mogen alleen meedoen als de trainer goede zin heeft. De East-Side wil dat niet. Maar als wij Michel, Michel roepen gebeurt er niets.”


In haar compleet NEC-gestoffeerde woning gooit Tante Toos de boze kraan helemaal open: ”Moet NEC nog dieper ten gronde gaan? Van de Meent is geen vriendje van de East-Side, hij heeft een hekel aan ons, maar toch moet hij het van ons hebben. Wij zijn er altijd bij. Het is dringend nodig dat er snel een gesprek komt van de East-Side met Van de Meent en het bestuur. Er moet wat gedaan worden. Zo kan het niet langer meer. Er is maar een club, en dat is NEC. Die laten wij niet kapot maken. Laat de mensen maar een handtekening naar de Leliestraat 3 sturen. Wij vechten door.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.