NEC in slag met spitsen


Wie helpt NEC over het dode punt in de competitie? Is Dick Jol uit Scheveningen Nijmeegs hoop in bange dagen, of kan de Noor Lars Seather de Gelderse kar uit het zand trekken?


Vragen, die gisteravpnd na het vriendschappelijke treffen tussen NEC en Alphense Boys (tweede klasse amateurs) nog niet beantwoord konden worden. Het voltallige NEC-bestuur, dat de bewegingen van de twee vreemde spelers met argusogen volgde, moest met trainer Pirn van de Meent nog om de tafel gaan zitten, omdat later over het al dan niet aantrekken van genoemd duo te beslissen.


Ook de enkele honderden toeschouwers werden niet veel wijzer; het NEC-team kende dermate veel wijzigingen dat er nauwelijks sprake kon zijn van een ingespeeld geheel. Des te moeilijker voor het onbekende tweetal om de ware kwaliteiten ten toon te spreiden.


Vooral Seather die zich per brief bij NEC meldde, had het niet gemakkelijk. Als linksbenige voetballer werd hij notabene op rechts opgesteld, een extra handicap dus voor deze langharige Scandinavier.


Aad de Mos
De 26-jarige Jol, nog eigendom van de Belgische tweede klasser Berchem Sport, maar voor het laatst als huurling aktief bij de eerste klasser Kortrijk, kwam wat beter uit de voeten. Voordat Jol in Belgie op avontuur ging, was hij eerst nog in het Amsterdamse RVC van de huidige Ajax-coach Aad de Mos te vinden. Jol scoorde gisteren een keer, na een prima combinatie met Carlos Aalbers. Dat betekende het vijfde en laatste doelpunt voor NEC, dat overigens de handen vol had aan de soepel draaiende machine uit Alphen aan de Rijn. Eerder troffen voor NEC Frans Janssen (twee keer), Mommertz (een keer) en Aalbers de roos. Vooral Janssen voelde zich in zijn element door de aanwezigheid van Jol. Voor Janssen nu geen krachten slopend spitswerk, maar vlak achter de voorhoede lekker tikken en schieten uit de tweede lijn.Aalbers
Aangezien Mulderij met een blessure kampte, mocht Aalbers het dit keer als laatste man proberen. Kort voor tijd schoof Aalbers toch door naar het middenveld, nadat Janssen de piste geblesseerd moest verlaten. In de middenlinie was Aalbers zichtbaar beter op dreef en illustreerde dat ten overvloede met een uitstekend doelpunt. Door het wegvallen van Janssen moest Van de Meent zelfs nog een beroep doen op zijn vijfde wisselspeler Paul Meijers, die ook nog voor even de rol van libero kreeg opgelegd.


NEC-Alphense Boys 5-2 (2-1).
6. Asbai 0-1,
31. Janssen 1-1,
36. Mommertz 2-1,
47. Van de Laan 2-2,
53. Janssen 3-2,
82. Aalbers 4-2,
84. Jol 5-2.

Scheidsrechter: Verhoef.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.