Schellekens praat met FC Groningen

NIJMEGEN – NEC-doelman Harrie Schellekens gaat serleus praten met FC Groningen om doelman Johan Tukker op te volgen als eerste doelman in het Oosterparkstadion.

”Ik heb al contact met FC Groningen gehad”, meldt Schellekens, ”en volgende week woensdag – een dag na  de bekerfinale NEC- Ajax –  praat ik met een Groningse onderhandelingsdelegatie. Ik heb er wel trek in, spelen in de UEFA-Cup-strijd, en dan natuurlijk de sfeer, die is niet te vergelijken met de Goffert.”

De 30-jarige doelman uit Grave zou dan na zo’n 13 seizoenen afscheid gaan nemen van de club, die hij al die tijd trouw is gebleven. Schellekens weer; ”Ik heb vorige week een aanbieding van NEC gekregen voor een eenjarig contract. Daar was ik niet kapot van. Als ik mij in Groningen kan verbeteren, doe ik het.”

Mocht Schellekens inderdaad voor een avontuur in het hoge noorden kiezen, dan betekent NEC-Roda JC de laatste competitiewedstrijd van Schellekens in het NEC-shirt. Over dat sluitstuk van de competitie merkt trainer Pim van de Meent op: ”NEC zal beslist niet met een experimenteel elftal gaan afsluiten, we treden met de sterkste groep op. We zijn aan Haarlem en Sparta verplicht onze sportieve plicht na te komen omdat Roda JC nog voor een UEFA-Cup-plaats in aanmerking komt. De jongens moeten natuurlijk ook nog voor de overwinningspremies spelen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.