NEC sluit triest af

NEC sluit triest af

Counterend Roda JC blijft met 3-2 de baas in de GoffertNIJMEGEN – De spelers van NEC hebben ook in de laatste ronde van de eredivisie met gebogen hoofd de grasmat verlaten.

Hoewel voor aanvang van de wedstrijd tegen Roda JC trainer Pim van de Meent had aangekondigd geen experimenteel elftal aan te laten treden, moest de technische leider wel degelijk een ander elftal dan normaal aan de start brengen. Dat brak de Nijmegenaren uiteindelijk op, waardoor Roda JC al counterend met 3-2 aan het langste eind trok.

Zoeken

Bij NEC was het voortdurend zoeken naar de juiste combinaties. Door het wegvallen van de geschorste Frans Janssen maakte allereerst Carlos Aalbers zijn opwachting op het middenveld. Dat was in het verleden wel vaker gebeurd, maar nieuw was het aantreden van Toon Willemse in de middenlinie.
Door het naar voren opschuiven van Willemse, kwam er – eindelijk – een plekje vrij voor de technische Percey Guerin, en stond Wim van Zinnen voortdurend in de spits om ruimte voor zijn kornuiten te scheppen. Het experiment met Willemse leed schipbreuk, omdat Willemse nu eenmaal alleen maar kan verdedigen. Bovendien liep er vlak naast hem ook al een echte verdediger, te weten Sije Visser.

Uitzoeken

NEC had de pech dat het tegen een erg snel opgelopen achterstand aankeek. De Deen John Eriksen kapte zich al in de vijfde minuut vrij voor Schellekens, en de linksbuiten had de hoek maar voor het uitzoeken.
Wat NEC daarna ook krampachtig probeerde, het bleef tot de rust 0-1. Nauwelijks was de thee verorberd, of Eriksen deed zijn eerste treffer nog eens dunnetjes over. Martin van Geel zette voor, Eriksen kapte en versloeg andermaal de naar FC Groningen lonkende Schellekens, 0-2.

Verdedigers

Dat simpele, maar effectieve counterwerk van de Zuidlimburgers, kon NEC toch niet zomaar over zijn kant laten gaan. Uitgerekend drie verdedigers versloegen de Roda-defensie. Wijnberg zorgde voor de vrije trap, Visser kopte door en de aanstormende Willemse dwong van dichtbij Jos Smits tot capitulatie, 1-2.
Vievermans en Aalbers werden naar de kant gehaald, en Wanders mocht samen met Helsper – terug na bijna drie maanden blessureleed aan de enkel – Roda JC alsnog afslachten. Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, sloeg Roda JC keihard terug. Marijnissen schudde Mulderij van zich af, zette voor en Roger Raeven transporteerde de bal puntgaaf naar de uiterste rechterbovenhoek, 1-3.

Met de moed der wanhoop probeerde NEC er nog het beste van te maken. Henk Grim, gedurende de 90 minuten nauwelijks bij de les, ging tot twee keer toe opzichtig over de knie bij Peter van de Ven, en de bal werd op de stip gelegd. Via de handen van Jos Smits schoot Grim de Nijmeegse nummer twee tegen het netwerk, 2-3.
Verder reikten de Nijmegenaren niet meer, in een akelig slecht bezette Goffert.
Als NEC volgend seizoen niet snel meedingt naar de ereprijzen van de eerste divisie, zal deze coulisse de normaalste zaak van de wereld worden. Wie komt er dan nog op NEC-SVV af?

Bekerfinale

Gelukkig is er over 2 dagen eerst nog die bekerfinale tegen Ajax, waar NEC hoogstwaarschijnlijk het kind van de rekening wordt van een op revanche beluste Johan Cruijff. Cruijff zal willen schitteren, om het Ajax-bestuur voor aap te zetten, en om aan te tonen dat hij wel degelijk anderhalf miljoen gulden per seizoen waard is.


14 mei
NEC-Roda JC  2-3

4 Eriksen 0-1
53 Eriksen 0-2
62 Willemse 1-2
72 Raeven 1-3
76 Grim (pen) 2-3

1200
Sch de Munnik

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.