Ron de Groot is weer een volwaardig NEC speler

Voor NEC-speler Ron de Groot is er deze week een einde gekomen aan een martelgang van tien maanden.
 
”Vanaf november vorig jaar was ik afwezig; nu ben ik eindelijk weer inzetbaar." NEC-trainer Pim van de Meent zal maar wat blij zijn met het herstel van zijn middenvelder. In zes dagen tijd moet NEC drie verschrikkelijk belangrijke wedstrijden afwerken, die hun tol nog wel zullen opeisen.
 
Eerst morgenmiddag het toptreffen in Enschede tegen FC Twente, dan woensdagavond de Europacupwedstrijd in de Goffert tegen Brann Bergen en dan als klap op de vuurpijl volgende week zaterdagavond het duel in Breda tegen NAC. Die wedstrijden zijn zo kort op elkaar, dat men niet vreemd moet opkijken als er wel eens een speler geblesseerd uitvalt.

Niet veranderen
”Toch denk ik niet dat ik morgen tegen FC Twente meespeel", aldus De Groot, die in maart van dit jaar door de Hilversumse dokter Hermans aan zijn enkel werd geopereerd. ”De jongens die erin stonden, hebben drie wedstrijden achter elkaar gewonnen.Zo’n team ga je als trainer niet snel veranderen”, aldus de toelichting van Ron de Groot.
 
Drie duels binnen zes dagen, de NEC-selectie staat de komende tijd onder zware druk. De Groot: ”Bij FC Twente moeten we goed presteren, wil er woensdag wat publiek in de Goffert komen. Ik verwacht morgen op zijn minst een gelijkspel.” Wanneer dat zou lukken, dan blijft NEC in de top van de eerste divisie meedraaien met alle mogelijkheden om misschien nog de eerste periodetitel in de wacht te slepen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.