NEC toont zich een slechte verliezer

”Het NEC bestuur toont zich een bar slechte verliezer. Bovendien probeert men eigen fouten te verhullen door Paul Meijers -ten onrechte- de schuld in de schoenen te schuiven”.
 
Juridisch medewerker De Vries van de rechtskundige dienst van de FNV in Arnhem vindt dat NEC-voorzitter mr. H. Bergamin te ver is gegaan met zijn uitlatingen in deze krant over voetballer Paul Meijers.
 
Zoals bekend wilde NEC van Meijers af, omdat hij niet alle tranings en speeldagen beschikbaar zou zijn. Bij de behandeling van deze kwestie voor de arbitragecommissie van de KNVB zou Meijers, aldus de NEC-voorzitter op zijn woorden zijn teruggekomen. Reden voor de arbitragecommissie om NEC op te dragen Paul Meijers alsnog onder contract te nemen.
 
Interpretatie
De uitspraak van de commissie is nog niet eens op papier binnen, maar toch geeft Bergamin er al een geheel eigen interpretatie aan”, stelt De Vries. ”Dat punt van die beschikbaarheid is van ondergeschikte betekenis. De hoofdzaak is, dat NEC simpelweg niet de juiste procedure in acht heeft genomen. Meijers staat al zeven jaar onder contract bij NEC. Het gaat dan om een zogenaamde ‘voortgezette dienstbetrekking voor bepaalde tijd’. In dergelijke gevallen kun je niet volstaan met het weigeren van een nieuw contract. De vereniging is verplicht een ontslagvergunning aan te vragen en NEC heeft verzuimd om dat tijdig te doen.”
 
Een gevolg van de uitspraak is aldus De Vries, dat NEC juridisch verplicht wordt om het voor 1982/1983 afgesloten contract met Meijers ook voor het seizoen 1983/1984 te laten gelden. Dit houdt volgens hem o.a. in dat Meijers de trainingen van de A-selectie moet volgen en op zaterdagen en zondag beschikbaar dient te zijn voor wedstrijden.
 
Selecties
De Vries: ”Nu wil Meijers (die zelf geen commentaar wil geven om de verhouding met NEC niet verder te verstoren) best afzien van zijn recht om met de A-selectie te trainen. Hij begrijpt dat hij zich eerst in het tweede elftal moet waarmaken en is bereid met de tweede selectie te trainen. Het enige breekpunt is de donderdagavond”.
 
Trainingen

Meijers kan op donderdagavond niet trainen in verband met zijn werk. Als lid van de A-selectie, die ’s middags traint, is dat geen probleem. De tweede selectie traint echter wel op donderdagavond en NEC-voorzitter Bergamin liet in deze krant weten, dat Meijers dan onvoorwaardelijk verwacht wordt. 
 
”Dat kan hij nooit waarmaken”, reargeert De Vries. ”Meijers kan immers eisen dat hij met de A-selectie op donderdagmiddag mag trainen. Ons voorstel aan NEC is, dat Meijers aanwezig is op alle trainingen – en eventueel de wedstrijd op zaterdagmiddag – van het tweede elftal, met uitzondering van de donderdag. Dan zou hij in plaats van ’s avonds met de tweede selectie ’s middags met de A-groep moeten kunnen trainen.
 
Goede wil

Met een beetje goede wil van beide kanten moet zoiets toch geregeld kunnen worden”, meent De Vries. Hij verheelt niet dat, mocht NEC wat de donderdagavond betreft de poot stijf houden, de Nijmeegse eerste divisieclub opnieuw voor de ‘rechter’ zal worden gedaagd.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.