Positie Pim van de Meent wankel

De bom is gisteren gebarsten bij NEC. De slechte prestaties van de laatste weken zullen mogelljk nog deze week lelden tot het ontslag van trainer Pim van de Meent. Voorzitter mr. Henk Bergamln: ‘De maat is absoluut vol voor het bestuur. Dit kan nlet langer, de club gaat naar de verdommenls. Zo doorgaande is er volgend seizoen geen betaald voetbal meer in Nijmegen”.


Het bestuur van NEC vlndt, dat Van de Meent zljn elftal dwingt tot een verkeerd spelconcept. Dat zou hebben geleld tot de reeks van nederlagen, die NEC inmiddels in de onderste regionen van de eerste divisie heeft gebracht. Bergamin: ‘We hebben lang begrip gehad voor de sltuatle, maar de wedstrljd van vandaag tegen Den Haag was voor ons de laatste testcase. Als je zo speelt, dan scoor je nooit. Er wordt gecombineerd tot in het oneindige. Het moet allemaal veel aanvallender, opener, meer opportunistisch. Precies zoals Den Haag tegen ons speelde”.


Volgens Bergamin beraadt het NEC-bestuur zich woensdagavond over de te nemen maatregelen. ‘Dat de knoop wordt doorgehakt, staat vast. We hebben een streep gezet, die is overschreden en nu is er geen ommekeer meer mogelljk”.


Pim van de Meent, gisteravond in Amsterdam zijn 45e verjaardag vierend, reageert verrast. ‘Niemand heeft hierover met me gesproken. Ik weet van niets, maar ze zoeken het maar ult. Ik heb al zo vaak gezegd wat er mis is bij NEC. Als het bestuur niet bereid is om zelf ook de hand in eigen boezem te steken, dan resteert ze waarschijnlijk nlets anders dan mij op straat te zetten”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.