NEC zet punt achter Meijers en Selbach

Na Schellekens, Wijnberg en Wanders, maken Peter Selbach en Paul Meijers voortaan geen deel meer uit van de NEC-selectie.

”In een goede verstandhouding”, licht voorzitter Henk Bergamin toe, ”is het nieuwe contract tussen Selbach en NEC ontbonden. Selbach kan zijn officiersopleiding in Middelburg niet combineren met trainingen en oefenwedstrijden voor NEC. Misschien krijgt hij dispensatie om bij een amateurclub te gaan spelen. Later kan NEC wellicht dan weer een beroep op hem doen.”

Wat betreft NEC, is het hoofdstuk Paul Meijers voltooid verleden tijd. ”Het is over”, laat Bergamin desgevraagd weten, ”Vóór de vijftiende mei van dit jaar werd alle spelers een contract aangeboden, dus ook Meijers. De aanbieding voor Meijers was hetzelfde als het jaar daarvoor. Meijers weigerde dat contract. Dan houdt het voor ons op. Wij hebben hem niet meer nodig. Meijers is nu een procedure tegen NEC begonnen. De zaak zal voorgelegd worden aan de arbitragecommissie van de KNVB.

”Maar wat ons betreft keert Meijers niet meer terug in de Goffert.”

Meijers meldde zich een week geleden op de training bij NEC, maar werd door trainer Van de Meent naar huis gestuurd.

NEC hoopt met het aantrekken van Wim van Cuyk een waardige opvolger gevonden te hebben voor Schellekens. ”Mocht het met Van Cuyk niet lukken, dan komt er een nieuwe keeper  bij.” aldus Bergamin.

Het NEC-bestuur wil nog altijd een nieuw spelershome gerealiseerd zien. Met ‘gematigd optimisme’ blikken Bergamin en bestuurslid Henk van de Water wat dat betreft in de toekomst. Een brouwerij en nog wat bedrijven zouden voor de financiën zorg willen dragen.

De verkoop van seizoenskaarten is inmiddels van start gegaan. Vorig seizoen kon NEC zich verheugen in 995 seizoenskaartenhouders. Men hoopt op tenminste een evenaring van dat aantal.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.