NEC niet veel wijzer

GOCH – NEC werd gisteravond in het Westduitse . Goch niet veel wijzer van de confrontatie met de plaatselijke club Viktoria Goch.
 
Trainer Pim van de Meent zag zijn ploeg met 2-1 winnen, maar leefde al voor dit vriendschappelijk treffen in de wetenschap, dat hij tegen bergen problemen moet opboksen als de selectie om wat voor reden dan ook uitgedund aantreedt.
 
Dat was tegen Viktoria Goch het geval. Frans Janssen, Albert Helsper en John van Geenen keken geblesseerd vanaf de kant toe (erfenis uit Finland), en dat betekende een verzwakking voor de voorste linie. De enige echte aanvaller, die nu overbleef, was Henk Grim. Eenzaam en alleen stond hij toevallig ook nog tegenover de beste verdediger van de Amateur Oberliga, Uwe Brouwers.
 
Goochelen
 
Er leek In eerste instantie geen vuiltje aan de lucht voor de Nijmegenaren. Carlos Aalbers zette op het middenveld de lijnen uit, en Anton Janssen goochelde samen met John Vievermans aan de linkerkant. Gelegenheids spits Ron de Groot probeerde er het beste van te maken, en lanceerde al in de derde minuut Janssen succesvol. De ex-Leonesspeler zette zijn hoofd achter de bal, en knikte het leder keurig over tweede doelman Günther Mankertz heen, 0-1.
 
Helaas voor NEC stond Arnold Merckx niet tussen de vijandelijke palen, Merckx, die in Goch ook wel ”Der Fliegende Hollander” genoemd wordt, ontbrak vanwege een blessure. Werner Schneider, de vroegere rechtsback van Borussia Dortmund en Hertha BSC (ooit 850.000 DM waard!), mocht van de Westduitse voetbalbond niet meedoen, In Duitsland is het gewoonte dat er tussen een profcarrière en het hebben van de amateurstatus drie maanden overbrugd moeten worden.
 
Günther Kurek, de dartele spits, was wél van de partij, Voorstopper Frans Paymans had geruime tijd geen kind aan deze Kurek, maar in de 22ste minuut was Kurek er als de kippen bij om een voorzet van de behendige Peter Mentzel af te ronden, 1-1. Prompt schreeuwde een naar Goch gefietste (!) NEC-supporter:”Terugkopen.” Toch bleek Kurek in het verdere verloop van de strijd niet de man meer voor NEC.
Hij perste er nog een keer een knappe solo uit, maar hielp in het tweede bedrijf toch nog enige opgelegde kansen om zeep.
 
Spetter
 

NEC zakte na het doelpunt van Janssen en een spetter van Paymans op de lat om onbegrijpelijke redenen steeds verder weg. Wellicht hadden de knapen van Van de Meent nog het Finse trainingskamp in de benen, terwijl ook de frisse ideeën voor het maken van openingen ontbraken.
 
Grim kreeg nog enige doelpuntrijpe ballen voor zijn Groesbeekse voeten, maar uit een crimmage (eerste helft) en een vrije kans na een pass van Van Zinnen (tweede helft) vond hij telkens Mankertz op zijn weg.
 
Viktoria Goch-NEC was voor beide partijen geen maatstaf. Evenals de Geldersen, misten de Westduitsers een stuk of drie, vier vaste krachten. Zo draafde in het tweede bedrijf ook nog eens de Nederlander John Heesen op, terwijl het Gochse keurkorps nog twee wisselingen onderging met de komst van Thomczik en Lüttges. Niemand werd er wat wijzer van.
 
Van Zinnen
 

Ook bij NEC werd voor de duizend toeschouwers nog stuivertje gewisseld, en mochten Percey Guerin en Piet Hubers even aan het Westduitse gras ruiken. Daardoor werd de achterste lijn van Viktoria Goch alsnog onder druk gezet, door de niet geringe inspanningen van Van Zinnen.
 
Het gezwoeg van Van Zinnen vormde de inleiding tot de overwinningstreffer van John Vievermans. Op de rand van het strafschopgebied ging Van Zinnen tegen de vlakte, en uit de vrije trap lanceerde Van Zinnen op Korte afstand Vievermans. Als een streep ging de bal naar het net, Vievermans had gescoord na een ferme trap, iets wat de middenvelder uit Venray nog te weinig doet, 1-2.
 
Juliana
 

Wellicht dat NEC komende vrijdagavond in Malden wel wat wijzer wordt. Vanaf 19.30 uur wordt dan op sportpark De Broeklanden de strijd aangebonden met Juliana. Misschien dat Raymond Lucas tegen die tijd nog een kans krijgt, maar waarschijnlijk is dat niet. Lucas heeft voorlopig nog een te grote conditie achterstand op de zeventien man sterke NEC-selectie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.