NEC wil van me af

Een brief van NEC heeft de uit Zieuwent afkomstige doelman Ben Klein-Goldewijk een koude douche bezorgd nadat hij uit Spanje van vakantie was teruggekeerd.

‘NEC wil van mij af. Ze schrijven dat ze na het vertrek van Schellekens niet langer konden wachten met aantrekken van een vervanger. En mede omdat volgens hen het arbeidscontract met mij 30 juni zou aflopen, willen ze me nu de deur wijzen.”

Klein-Goldewijk schakelde direct voorzitter Arend Steunenberg van de VVCS (spelersvakbond) in. ‘Hij zei dat NEC mij niet kan wegsturen, omdat er voor mij op het arbeidsbureau geen ontslagaanvraag is ingediend.” De 24-jarige Achterhoeker vraagt vandaag directeur Joop van der Klink van de Stichting Arbeidszaken om raad.

Verbazing
Klein-Goldewijk is vol verbazing over het optreden van de Nijmeegse club. ‘Ze boden 5 mei een contract aan, waarover te praten viel. Dat is begin juni bijna met de helft verlaagd. Ze wisten dat ik op vakantie was en achteraf komen ze met deze brief.”

‘Ik weet dat ik het afgelopen seizoen nauwelijks heb gespeeld. Door mijn blessure kon ik pas in november weer voluit trainen. Alleen de laatste wedstrijden tegen Go Ahead, FC Utrecht en Roda JC heb ik gekeept. De trainer zei nog dat ik dit seizoen als verloren moest beschouwen.”

Het stoort Klein-Goldewijk ook dat hij moet wijken voor een nieuwe keeper uit het amateurvoetbal, terwijl hij zelf al 5 jaar ervaring bij De Graafschap en 2 jaar bij NEC achter zich heeft.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.