NEC en werk gaan niet samen

NEC zal nog op zoek moeten gaan naar een tweede keeper, die in aanmerking komt voor een plaats in de hoofdmacht nu Peter van Dijk van Achilles ’29 uit Groebeek definitief heeft afgezien van een contract.
 
Van Dijk: ”Ik zou de opvolger van Harrie Schellekens worden. Zo’n veertien jaar geleden kwamen Schellekens en ik naar NEC. Het zou natuurlijk leuk zijn geweest wanneer ik nu onder de lat in de Goffert zou komen te staan. Maar ik kan het profvoetbal gewoon niet combineren met mijn werk op de afdeling wis en natuurkunde van de Nijmeegse universiteit Daar werk ik drie dagen per week. Als ik voor NEC kies, moet er in mijn werkkring ook veel veranderen. Het is in ieder geval geen geldkwestie waarop het contract is afgeketst.”
 
Peter van Dijk keepte na zijn eerste NEC-jaren achtereenvolgens bij Quick Nijmegen, een seizoen bij Willem II onder Leen Looyen, en vervolgens verdedigde hij al die jaren succesvol de kleuren van Achilles ’29. de Groesbekers veroverden het afgelopen seizoen de titel van de hoofdklasse B.
 
Doelman
Tot op heden trok NEC als keeper alleen nog Wim van Cuyck van UDI ’19 uit Uden aan, aangezien ook Ben Klein-Goldewijk niet meer in aanmerking komt voor een nieuw NEC-contract.
NEC zal naast een doelman ook nog op zoek moeten gaan naar een middenvelder, al heeft NEC inmiddels zes middenvelders in de gelederen voor het komende voetbalseizoen in de eerste divisie.
 
Voorstopper Piet Wijnberg kon door Ajax niet langer verhuurd worden aan NEC. Wijnberg ging over naar de kersverse eredivisieclub, DS’79, zodat de Hilversummer verzekerd bleef van spelen op het hoogste niveau.
 
In zijn plaats kwam de boomlange voorstopper Frans Paymans van TOP uit Oss naar de Goffert.
Wanders keerde terug naar De Graafschap, en Paul Meijers nam geen genoegen met het hem aangeboden contract. John van Geenen mag thans beschouwd worden als volwaardig lid van de selectie terwijl Danny Hoekman en Erik Van Rossum tegen de selectie’aanhangen’.
 
Uit de groep van het tweede elftal van NEC verdwenen inmiddels Mart van Kokven naar Nulandia, A. Fransman naar Vitesse’08, W. Jacobs naar ASV, A. Verweven naar Olympia Boxmeer, en P. Wintjes, J. de Leeuw en G. Hoogenkamp.
Onder de nieuwelingen voor NEC 2 bevinden zich maar liefst vier spelers van de amateurvereniging NEC. Dat zijn J. Kilkens, R. Schoonwater, W. Wouterse en F. Gerritse. Verder maakte J. Cremers de overstap van FC VVV naar NEC, M.v.d Gaag kwam van HDS, en R. Wijers van Hatert Pieter Gijsbertse blijft op amateurbasis spelen bij NEC 2.
 
De hoofdselectie van NEC ziet er als volgt uit: Wim van Cuyck, Frans Paymans, Henk Grim, Ron de Groot, Percey Guerin, Wim van Zinnen, Toon Willemse, Dick Mulderij, Sije Visser, Peter Selbach, Frans Janssen, John van Geenen, John Vievermans, Carlos Aalbers, Anton Janssen, Danny Hoekman en Erik van Rossum.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.