NEC wil gaan vlammen in De Goffert

Hoewel de competitie nog maar net begonnen is aan de tweede helft, breekt er voor een groot aantal clubs nu al een beslissende fase aan.

Dat geldt zeker voor NEC dat zich zondagmiddag, via een overwinning op het bezoekende Willem 2, enigzins uit de gevarenzone kan werken. Op dit moment heeft de Nijmeegse ploeg één punt meer vergaard dan de Brabanders. Een zege zou NEC dus aanzienelijk meer lucht geven, met mogelijk alle plezierige gevolgen vandien. Wanneer niet steeds het degradatiespook om de hoek kijkt, kan de Goffertbrigade zich ook eens wat vrijer bewegen. Nu speelt de ploeg vaak veel te verkrampt, hetgeen de supporters lang niet altijd kunnen waarderen. ”We moeten gewoon wat meer lef tonen,” zegt de trainer Pim van de Meent. ”Soms  gaat het goed, maar afgelopen zaterdagavond tegen AZ’67, was er weer niets van te bespeuren.” 


”En dat is doodzonde, vooral omdat deze groep vol goede wil is. Je ziet het vanmiddag. De training begint officieel om drie uur, maar een half uurtje eerder zijn ze allemaal al op het veld. Ze willen wel, maar die gretigheid van de training, vind ik helaas lang niet altijd terug in de wedstrijden. Ik mis ook de brutaliteit in het veld. al moet ik toegeven dat er wat dat betreft wat aan het veranderen is.” Pim van de Meent zal moeten roeien met de riemen die hij heeft. De financiële positie laat het niet toe dat NEC plotseling een dure aankoop kan doen. Dat betekent dat de Nijmeegse club via een forse dosis inzet handhaving in de hoogste betaalde voetbalafdeling zal moeten afdwingen. ”In feite zijn we toch ook niet minder dan een groot aantal clubs” zegt Pim van de Meent, ” maar toch komen we vaak net iets tekort, om ook dat extra puntje mee te pakken. Als we er zondag in zouden slagen Willem 2 af te troeven, valt er misschien een bepaalde last van het elftal af. Een zege is bovendien uitstekend voor het zelfvertrouwen. We krijgen nog zware wedstrijden in de competitie en bovendien strijden we nog steeds mee om de KNVB-Beker.”

”Kijk, als het ons lukt Wageningen terug te wijzen, dan zitten we toch in de halve finales. en dat is meer dan waarop we hadden gerekend. financieel kan het prettige consequenties hebben. Maar laten we daar voorlopig nog maar niet aan denken. Nu telt eerst die competitie-wedstrijd tegen Willem 2. En dan wordt beslist geen eenvoudig karwei.”

Vorm van de dag

”Want Willem 2 heeft allesbij elkaar toch een redelijk elftal. Ik denk dat de krachtsverschillen niet groot zullen zijn. De vorm van de dag zal misschien de beslissing moeten brengen. Wij zijn er natuurlijk enorm  op gebrand de toeschouwers een goede wedstrijd voor te schotelen. Op dit moment  zeg ik, dat ik zeker niet tereden zal zijn met een gelijkspel. Maar de wedstrijd kan misschien wel een zodanig verloop hebben, dat je achteraf de handen dicht mag knijpen, alsnog een puntje aan die wedstrijd over te hebben gehouden. Maar vooralsnog ga ik daar niet vanuit.”

Het elftal dat Pim van de Meent zondag de wei zal insturen zal nauwlijks afwijken van de formatie die vorige week zaterdagavond met 2-0 de kous op de kop kreeg van AZ’67.
Ron de Groot is deze week pas met de training begonnen en ook Paul Meijers is nog niet inzetbaar. 


Het duel in De Goffert begint zondagmiddag om 14:30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.