NEC talent Hoekman nieuwe ster

‘ik blaas niet hoog van de toren’


Danny Hoekman, het nieuwste NEC talent, is net zo Nijmeegs als de toren van de St. Steven.


‘Ik ben een geboren Nijmegenaar’, stelt Hoekman, die inmiddels 18 jaar in de Keizer Karel-stad vertoeft. NEC betekend voor de puur linksbenige aanvaller al zijn vierde voetbalclub binnen de Nijmeegse poorten. ‘Bij NDT sleet ik mijn eerste vijf voetbaljaren, het was een geweldig team dat onder leiding stond van Epi van Cleef. Ieder jaar werden we kampioen. Na die vijf jaar ging het hele elftal over naar SJN. Daar bleef ik één seizoen; toen vertrok ik naar SCE, waar ik vervolgens voor jaar draaide’, aldus Hoekman.

Buitenkansje
Hoekman: ‘Door de blessures van anderen kwam er een plekje vrij, en dat buitenkansje laat ik niet gaan. Ik zie nu wel hoever ik kom, ik probeer zo positief mogelijk te spelen. Maar ik moet me eigenlijk nog bewijzen, één zwaluw maakt nog geen lente. Voorlopig blaas ik nog niet hoog van de toren, ik speel hier op amateurbasis, en ik wacht gewoon af wat het bestuur met me voor heeft. Het ligt niet in mijn aard nu ineens alles te gaan eisen.’
Danny Hoekman
Inmiddels heeft NEC al veel plezier beleefd aan de handige Hoekman. De jonge Nijmegenaar voldeed in het duel met Vitesse, en kwam in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen helemaal tot ontplooiing. Hij nam afgelopen woensdag zelf het tweede NEC doelpunt voor zijn rekening, en bereidde de derde treffer knap voor. eindhoven kan morgen nog wat beleven.

Programma
NEC staat voor enkele belangrijke weken. Over tweeënhalve week, op woensdag 14 september, staat al het eerste duel uit de eerste ronde om de Europacup II tegen het Noorse Brann Bergen op het programma. Tot die tijd werkt NEC nog twee thuisduels en één uitduel af. Morgenmiddag komt Eindhoven naar De Goffert, woensdag a.s. is NEC vrij, volgende week zondag wordt NEC-SVV in Nijmegen gespeeld en op zondag 11 september kruist men in Enschede de degens met FC Twente. Op 14 september stuit NEC op Brann Bergen, en drie dagen later al moet men naar Breda voor de competitiewedstrijd tegen NAC.


Eerst dus morgenmiddag de confrontatie met het Brabantse Eindhoven van Trainer Ad Versluys. De selectie telt weinig bekende namen.


De enige, die voor Nijmegen en omgeving tot de verbeelding spreekt, is Henk Janssen uit Gennep, die voorheen te vinden was bij VVV.


NEC – Eindhoven begint zondagmiddag om 14:30 uur

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.