NEC niet weggespeeld

Amsterdam – ”NEC is niet weggespeeld. Wij vielen hier bij Ajax zeker niet tegen. Verdedigend zat het goed in elkaar. In de eerste helft kwamen de Ajacieden nauwelijks in de buurt van doelman Schellekens. Tegenover de kans van Grim stelden zij óók maar één echte kans, die van Schoenaker.”

Trainer Pim van de Meent kon weer wat opgewekter rondkijken. Zaterdagavond moest hij ‘zijn’ NEC over de slag van degradatie mentaal heentillen. Geen lolletje. Nu, in de Meer, bood het Nijmeegse spel toch weer perspectief, en dan vooral met het oog op de tweede finalewedstrijd. ”Tactisch speelde we een erg sterke wedstrijd”, merkte Van de Meent nog op, ”we konden ze in ieder geval lange tijd tegenhouden. Aanstaande dinsdag is Cruijff weer van de partij, dan zit er bij Ajax ongetwijfeld meer lijn in het spel.”

Mulderij

NEC’s libero Dick Mulderij stelde na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd: ”In de eerste helft hebben we het niet echt moeilijk gehad. Het liep duidelijk niet bij Ajax. Ook na de 1-1 hadden we de zaken aardig onder controle. Ik beschouw ons nog niet kansloos in De Goffert. Als er 25.000 man komen kijken, en die verwacht ik, dan word iedereen nog gek in Nijmegen, en dan moet ik Ajax nog zien. Voor ons telt nu weer één ding: De beuk erin, ook als Jesper Olsen en Cruijff van de partij zijn.”

Edo Ophof

Edo Ophof, de vroegere NEC-speler, plaatste toch wat kanttekeningen n.a.v. het vertoonde spel van de Nijmegenaren. Ophof: ”NEC had niets te verliezen, ze zijn toch al zeker van een plaats in het toernooi om de Europa Cup II. Dan vraag ik me wel af waarom ze zich ingraven met acht man achterin. Overigens is die handelwijze van NEC geen excuus voor ons spel, wij waren erg slecht.”

Mulderij weer: ”Wij stonden niet met iedereen in de laatste lijn. Dat gebeurde misschien pas in de laatste 10 minuten, maar ja dan dringt Ajax je dat spel op.”

Óphof tenslotte over de match van volgende week: ”Die beker haalt Ajax binnen, dat is duidelijk. Ik geloof zelfs dat we in de Goffert meer kansen krijgen dan in dit net afgewerkte duel. We krijgen in Nijmegen meer ruimte.”

Gewonden

Een vies bijsmaakje aan het treffen met Ajax hielden nog de Nijmeegse supporters over. Twee Nijmegenaren werden door jongens van de F-side afgerost, kort na het beginsingaal van scheidsrechter Weerink. De twee gewonden moesten opgenomen worden in een Amsterdams ziekenhuis, voor nadere behandeling. De een raakte gewond aan zijn neus, de ander aan zijn enkel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.