NEC selectie ziet Twente – SVV

”De hele selectie van NEC heeft afgelopen woensdag de wedstrijd FC Twente tegen SVV in Enschede gezien. We weten nu dat SVV niet moet worden onderschat, getuige het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente.”

Aan het woord is NEC-routinier Sije Visser. Hij is het, die SVV meer dan tien jaar geleden nog van nabij heeft meegemaakt. ”Voordat ik naar NEC kwam, verdedigde ik de kleuren van Hermes DVS in hetzelfde Schiedam. SVV was voor ons een soort aartsvijand.”


Tegenwoordig staat er uiteraard een heel ander elftal in het veld bij de Zuidhollanders, maar aanvoerder Henk Warnaar is voor Sije Visser nog een bekende uit de oude doos. ”Verder waren woensdag j.l. bijvoorbeeld nog Leen Swanenburg en Mark Wotte van FC Den Haag van de partij. Swanenburg viel mij eerlijk gezegd wel tegen.”

Niet wakker
SVV, de doorsnee Nijmegenaar zal er midden in de nacht niet voor wakker gemaakt willen worden, maar Sije Visser ziet SVV wel degelijk als een gevaarlijke tegenstander waar rekening mee gehouden dient te worden. Visser, die vorige week in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Eindhoven nog scoorde: ”SVV is voor ons bepaald geen makkie. De ploeg countert voortreffelijk, al speelde FC Twente wel erg ondoordacht. De Twentenaren gingen met z’n allen naar voren, het was tactisch onder de maat. In het veld waren de Enschedeërs oppermachtig, maar wisten zich geen raad met de situatie. Iets wat NEC in de eerste divisie nu trouwens ook vaak overkomt.”


Andere boeg
NEC zal het morgen vanaf 14.30 uur in het Goffertstadion duidelijk over een andere boeg moeten gooien. Sije Visser: ”Ja, de NEC-spelers moeten niet als gekken naar voren lopen. We moeten die gasten natuurlijk van begin af aan onder druk zetten, maar dan wel met overleg. Op die manier kunnen we zondag weer winnen.”

De reden voor de NEC-selectie om FC Twente-SVV te aanschouwen, was tweeërlei: na SVV wacht NEC een week later de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.