NEC moet Meijers houden

NEC moet Paul Meijers dit seizoen in dienst houden. De Nijmeegse eerste divisieclub heeft een arbitragezaak bij de KNVB verloren.
 
NEC bood Meijers, die deel uitmaakte van de A-selectie, aanvankelijk één zelfde contract aan als vorig seizoen. Voorwaarde was wel, dat Meijers beschikbaar zou zijn voor alle trainingen en wedstrijden van zowel het eerste als tweede team. Volgens NEC-voorzitter Mr.H.Bergamin weigerde Paul Meijers dit contract te tekenen. ‘Hij liep grote kans in het tweede team te moeten spelen. Dat betekende, in afwijking met vorig seizoen, trainen op donderdagavond en spelen op zaterdagmiddag, tijden die niet te combineren waren met zijn werkzaamheden in een winkel”.
 
Geen contract

Omdat er weinig schot zat in de besprekingen nam het NEC-bestuur eind juni het besluit, dat aan Paul Meijers geen contract meer zou worden aangeboden. Waarop de NEC-speler besloot zijn zaak voor te leggen aan de arbitragecommissie van de KNVB, die hem uiteindelijk in het gelijk heeft gesteld. De naam van Meijers moet alsnog worden ingevuld op de loonlijst.


Paul MeijersMr.Bergamin: ‘We zijn uiteraard verre van gelukkig met die uitspraak. Meer nog: we voelen ons door Meijers flink belazerd. Hij heeft tegenover de arbitragecommissie verklaard wél de gehele week voor NEC beschikbaar te zijn. Op grond daarvan heeft de commissie ons ongelijk gegeven.”
 
Uitspraak

NEC legt zich – noodgedwongen – bij de uitspraak neer, maar dat betekent bepaald niet, dat de verhouding met NEC weer normale proporties heeft aangenomen. Mr.Bergamin: ‘Als het Meijers om het geld gaat, dan kan hij het wel vergeten. Hij krijgt in ieder geval geen afvloeiingsregeling, zoals wel gesuggereerd is. We zullen hem strikt aan zijn verplichtingen houden. Vorig seizoen hebben we hem nog wel eens vrij gesteld van trainingen. Daar zal geen sprake meer van zijn. ledere vorm van soepelheid kan Meijers vergeten”.
 
Publiek
De NEC-selectie bereidt zich inmiddels, hoewel zondag eerst nog een klusje bij FC Twente moet worden opgeknapt, op de Europacupwedstrijd tegen Brann Bergen. De spelers hebben inmiddels van bovenmeester Bergamin een lesje in rekenen gekregen. 
 
‘Ik heb ze verteld”, aldus de NEC-voorzitter, ‘dat we 7500 toeschouwers nodig hebben tegen Brann Bergen om uit de kosten te komen van deze eerste ronde. Tegen Twente zal gepresteerd moeten worden om dat aantal volgende week woensdag te halen. Het is bitter hard nodig. In de competitie zitten we na drie thuiswedstrijden al bijna 4000 toeschouwers onder de begroting, terwijl we toch zijn uitgegaan van een voorzichtig gemiddelde van 3500 man per wedstrijd Die nederlaag tegen Vitesse heeft ons 40 mille gekost: er werden daarna minder seizoenkaarten verkocht en de toeschouwers bleven weg”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.