Mommertz: ”Ik begon te trillen”

”Ik kreeg het koud, begon te rillen. Van de Meent had het me net verteld: Coumans is dood.”

NEC-middenvelder Michel Mommertz kon gisteren wel huilen. Tegen SVV had hij twee keer prachtig gescoord, maar na de met 2-1 gewonnen wedstrijd kwam trainer Pim van de Meent op Mommertz af, met de mededeling ‘Coumans is dood’.


De onheilstijding sloeg bij Mommertz in als een bom. Nog afgelopen zaterdagmorgen was de Limburgse voetballer bij Coumans geweest. Een geëmotioneerde Mommertz: ”Ik was om half twaalf bij Coumans weggegaan, en nu weet ik dat hij om twee uur diezelfde middag moet zijn overleden.”

De 66 jaar geworden bandagist Frans Coumans was vooral in Limburg een bekend figuur. Mommertz weer: ”Ik ken Coumans al vanaf m’n twaalfde jaar. Tien jaar heb ik die geweldige man mogen meemaken. Hij was voor de spelers niet alleen een soort dokter, maar vooral ook een vader. Je kwam als Roda-speler altijd in zijn kamertje. Hij werd beroemd om zijn methode van zwachtelen.”

Ruygrok
Na zijn Roda-periode trok Mommertz naar Hongkong. Nu speelt de 22-jarige technicus voor NEC. In de competitie-ouverture tegen Vitesse liep Mommertz een blessure aan het rechterbovenbeen op. In de daaropvolgende wedstrijden tegen Heerenveen, Eindhoven en SVV speelde Mommertz met een door Coumans aangebrachte bandage.

SVV-trainer Ruygrok was na afloop van NEC-SVV niet te spreken over zijn manschappen. ”We lieten hier in Nijmegen twee punten liggen. De jongens hebben de nederlaag aan zichzelf te wijten, niet aan de een of andere scheidsrechter. SVV stelde zich veel te bescheiden op. Die timide houding sloeg nergens op. Tegen NEC hoef je namelijk niet bescheiden te zijn.”


NEC-trainer Pim van de Meent over het met 2-1 gewonnen duel: ”Vorig seizoen gingen we juist in dergelijke wedstrijden op ’t eind onderuit. Dat is tegenwoordig gelukkig precies andersom. Ik sta echter niet te jubelen.


Danny Hoekman had het nu moeilijk, en doelman Wim van Cuyk wisselt sterke momenten nog met zwakke acties af. Het blijft wennen. Deze ploeg speelt in deze samenstelling nog geen jaar. En dan vergeet ik even dat Van Cuyk, Mommertz en Hoekman in feite nieuw zijn voor de groep.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.