NEC in wachtkamer


NEC heeft plaatsgenomen in de wachtkamer van de eerste divisie.


Ver voor het begin van de winterstop leven de Nijmegenaren al in de wetenschap dat een kampioenschap of een tweede plaats, dat eveneens recht geeft op een rechtstreekse promotie naar de eredivisie, onhaalbaar is.


Hopen
Door het ondermaats presteren in de eerste en tweede periode moet men wachten op het derde en vierde kwart van de competitie; alleen via het behalen van een periodetitel kan NEC dit seizoen nog hopen op terugkeer in de hoogste regionen van het vaderlands voetbal.


Het strijden op twee fronten – competitie en Europes voetbal – vergt teveel van de NEC-krachten. Met het schitterende treffen tegen Barcelona nog vers in het geheugen, toog NEC met optimistische gedachten naar de Venlose ‘Koel’, om het armetierige VVV op zijn nummer te zetten. NEC kwam echter van een koude kermis thuis, en ging volkomen onnodig met 2-1 onderuit.


Dertiende
Sinds de invoering van het betaald voetbal, was dit uitgerekend de dertiende ontmoeting tussen de Geldersen en de Noordlimburgers. Nooit eerder won VVV van NEC, maar zaterdagavond was het dan zover, voor de hoogbejaarde Pleun Strik (39) en zijn handlangers.


NEC had het falen weer eens volledig aan zichzelf te wijten. Hield men zich in de eerste helft op de vlakte, na de pauze kroop NEC uit de eigen stellingen en bestookte doelman Gerrit Vooys (36) met venijnige schoten.Begeerd
Anton Janssen, ingevallen voor de geblesseerde Michel Mommertz, zette Strik onder druk, en John Vievermans -ooit begeerd door FC VVV – beet eindelijk van zich af met harde kogels. Een Nijmeegs doelpunt hing in de koude lucht, en het was Anton Janssen die scoorde; Vievermans haalde na een vrije trap van Frans Janssen uit, Vooys liet de bal los, Aalbers kopte weer in, Vooys leverde andermaal half werk af, waarop Anton Janssen niet meer kon missen, 0-1.


Hardleers
NEC toonde zich op dat moment hardleers. Drie dagen eerder doelpuntte ‘Barca’ vlot tegen na de 2-0 van Mommertz. Nu lag de bal zelfs binnen 60 seconden in het NEC-doel. Jos Rutten zette voor en Frans Nijssen kopte raak, 1-1.


Tien minuten later een herhaling van zetten: de voorzet van Rutten, en dit keer een voltreffer via het voorhoofd van invaller Rob Cox, 2-1.


Schaamrood
Teleurgesteld droop NEC af. Het was een schande om van dit VVV te verliezen. Vooral Henk Grim stond het schaamrood op de kaken. Hij bakte er totaal niets van, en de Groesbeker had volgens zijn trainer Pim van de Meent tenminste twee keer moeten scoren.


VVV-NEC 2-1 (0-0)
70. A. Janssen 0-1.
71. Nijssen 1-1.
81. Cox 2-1.

Scheidsrechter: Keizer.
Gele kaart: Van Rossum (NEC).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.