Mommertz week lang niet getraind


”Middenvelder Michel Mommertz heeft de hele afgelopen week niet kunnen trainen. In de eerstewedstrijd tegen – Barcelona werd hij flink geraakt, en vandaar dat hij tegen FC VVV maar één helft meespeelde.”


NEC-trainer Pim van de Meent moet voor vanavond dus wellicht doorgaan met zijn elftal zoals, dat vorige week zaterdagavond tegen FC VVV actief was. Dus met John Vievermans op het middenveld en Anton Janssen in de frontlinie, met naast zich Henk Grim. Daarachter kan Frans Janssen dan zijn gang gaan, om het tegenstander Heracles zo moeilijk mogelijk te maken.


Niet topfit
Maar ook de aanvalslinie is volgens Van de Meent allesbehalve topfit. Zowel Anton Janssen, Grim en Frans Janssen zijn de afgelopen week niet kuikenfris op de training aanwezig geweest.


Van de Meent beseft als geen ander dat NEC op het competitiefront eens iets moet laten zien, maar na het 2-1 verlies bij FC VVV stelde hij al:”Nederlandse full-profs hebben het al moeilijk, als er ook midden in de week wedstrijden voor Europa-cups of interlands moeten worden afgewerkt. Dan kun je het NEC met zijn semi-profs niet kwalijk nemen dat zij zo snel achter elkaar positief kunnen blijven presteren. Maar een excuus voor een nederlaag mag zoiets natuurlijk nooit zijn.”


In het NEC-kamp is inmiddels na Piet Hubers ook Percey Guerin aan zijn meniscus geopereerd.


Ongeslagen
Wellicht dat tegen het nog altijd ongeslagen Heracles (acht gelijke spelen en twee overwinning) dan toch gepresteerd kan worden. Maar Heracles zal bepaald geen gemakkelijk te nemen hindernis zijn. De van FC Groningen overgekomen doelman Johan Tukker staat z’n mannetje, met routinier Stef Walbeek (voorheen RODA) vlak voor zich. In het voorste gelid vertoont de vroegere Vitessenaar Ron van Oosterom zijn kunsten, samen met de kleine maar handige Jantje van Staa (ex-FC Utrecht).


NEC-Heracles begint vanavond in het Goffertstadion om 19.30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.