Pim van de Meent op jacht


Pim van de Meent gaat op jacht. De trainer van NEC is van plan zich de komende weken te oriënteren op de spelersmarkt om zodoende te proberen zijn ploeg te versterken.


Van de Meent heeft van het bestuur van de Nijmeegse club groen licht gekregen. Er is het nodige geld beschikbaar, zeker na de financiële opsteker van de Europacup-wedstrijd tegen FC Barcelona, waaraan NEC zo’n twee ton overhoudt, maar er mag zeker niet onverantwoord gehandeld worden.


Zaken
”Ik ga mijn ogen goed de kost geven. Tot aan de return tegen Barcelona over twee weken, valt er nog niet veel


concreets te verwachten”, zegt Pim van de Meent. ”Maar dan moeten er echt zaken gedaan worden. De Europacuprwedstrijd tegen Barcelona heeft duidelijk aangetoond dat we toch wel wat versterking kunnen gebruiken.”


Contact
De leiding van de Nijmeegse club heeft al contact gehad met Jan Peters, de spitsspeler van Kortrijk, die recentelijk nog uitkwam voor Seiko Sports, de kampioen van Hong Kong. Maar die transfer is geen haalbare kaart gebleken. Jan Peters vraagt zes mille salaris netto per maand en wil bovendien dat de club, die hem wil inlijven, de huur van zijn huis voor zijn rekening neemt.


Buidel
”En dat gaat ons toch wel iets te ver”, zegt NEC-bestuurslid Henk van de Water. ”Wij zijn best bereid in de buidel te tasten, maar het moet wel een beetje bij de weg blijven. Er moet toch ook een bepaald evenwicht bestaan in verhouding tot wat de andere spelers bij ons verdienen.” Helmond Sport heeft zich intussen aangediend als kandidaat om Jan Peters aan zich te binden.


Voorbarig
De naam van Garry Heale is in Nijmeegse kringen ook al gevallen. ”Maar de berichten daarover zijn voorbarig”, licht Pim van de Meent toe. ”Er lopen via via wel contacten, maar verder zijn we nog niet gekomen.” De Engelse spits speelde vorig seizoen bij Sparta en vertrok daarna naar San José Earthquakes. Nu Heale weer van zins is in Nederland te gaan voetballen, is hij niet meer welkom op het Rotterdamse kasteel.Teleurgesteld
Hoewel de waardering voor NEC na het dramatische verlies tegen Barcelona woensdagavond in de oergezellige Goffertkuip erg groot was, was Pim van de Meent toch een teleurgesteld man. ”Als je zo fraai op een 2-0 voorsprong bent gekomen, dan mag je die eigenlijk niet zomaar uit handen geven, ook al heet de tegenstander Barcelona.,”


Migueli
Vooral dat doelpunt van Migueli vlak voor rust, was een streep door de rekening. Zoiets heeft in feite met een gebrek aan routine te maken. Als we die 2-0 voorsprong hadden kunnen vasthouden, dan had ik nog wel eens willen zien, waartoe Barcelona in staat zou zijn geweest.”


Gesprekken
Het heeft de Nijmeegse trainer niet verbaaasd dat zijn ploeg zo vastberaden aan het karwei tegen Barcelona was begonnen. ”Je voelt op een gegeven moment dat er iets leeft. We hebben ons een dag voor de wedstrijd afgezonderd in Oosterbeek en dat is een goede zaak gebleken. Iedereen stond op scherp.”


Er hebben aan de vooravond van het treffen met Barcelona in de Bilderberg ook pittige gesprekken plaatsgevonden. Michel Mommertz bijvoorbeeld is een getalenteerde speler, die technisch heel wat in zijn mars heeft.


Schoffie
”Maar ik wilde ook dat hij er wat feller tegenaan zou gaan”, zegt Pim van de Meent. ”Hij heeft dat kennelijk goed begrepen, want zijn inbreng tegen Barcelona was groot, Ronnie de Groot heeft zich ook goed geweerd. Maar dat is het nou. Als je een schoffie bent op de training, dan ben je dat ook in de wedstrijden. Het is toch een kwestie van mentaliteit, van professioneel bezig zijn. En dat moeten we er bij NEC zo langzamerhand maar in zien te krijgen. Het is niet anders.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.