NEC en Vitesse starten tegen elkaar

Vitesse en NEC beginnen de nieuwe competitie al direct met een prestigeduel, namelijk tegen elkaar. In Arnhem beproeven de volgelingen van Pim van de Meent in het weekeinde van 20/21 augustus voor de eerste keer hun geluk in de eerste divisie tegen Leen Looyens manschappen.

De Graafschap start in en tegen Veendam, Wageningen moet naar Velsen voor een duel tegen Telstar. In de eredivisie beginnen de clubs, die naar de eredivisie promoveerden met een thuiswedstrijd. Volendam ontvangt Feyenoord, DS’79 speelt thuis tegen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch tegen Roda JC. Landskampioen en bekerwinnaar Ajax zet het nieuwe jaar in met een uitwedstrijd bij FC Utrecht.

Voor 11 september staat Ajax – Feyenoord geprogrammeerd.

Na het weekeinde van 20 en 21 augustus zullen in dezelfde maand nog twee midweekse programma’s worden afgewerkt. De laatste ronde voor de winterpauze is vastgesteld voor 10 en 11 december, in het weekeinde daarop speelt het Olympische elftal een kwalificatiewedstrijd voor Los Angeles in JoegoslaviĆ« en op 18 december besluit het Nederlands elftal zijn voorrondeserie voor het Europese kampioenschap 1984 met de thuiswedstrijd tegen Malta.

De cyclus wordt zowel in oktober als november een keer onderbroken. Op 8 en 9 oktober is er een bekerronde, op 12 en 13 november is er geen competitievoetbal in verband met de wedstrijd Nederland-Spanje van 16 november. Overigens hebben de burgemeesters van alle gemeenten waar betaald voetbal wordt gespeeld ter Informatie een afschrift van het competitieprogramma gekregen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.