NEC doet Heracles de das om


Met de niet geringe status van ‘ongeslagen ploeg’ betrad Heracles zaterdagavond de Goffert. Negentig minuten later konden de Tukkers het verwaand naast de schoenen lopen voortaan vergeten; NEC-aanvaller Henk Grim had Heracles weer met de beide benen op de grond gezet: 2-0.


Tussen het eerste en tweede doelpunt van Groesbeker Grim lagen precies 78 minuten. In die tijdsspanne had de thuisclub verzuimd verder afstand te nemen van een weinig imponerend Heracles. Je kunt je afvragen, hoe het mogelijk was dat Heracles nooit eerder dit seizoen met een verlies werd geconfronteerd.


Meevaller
NEC kende echter een belangrijke meevaller in de vorm van een vroeg doelpunt zodat er voorin meer ruimte vrijkwam om de handen van doelman Johan Tukker warm te houden. Heracles legde voorspelbare patronen op de grasmat, terwijl NEC achterin onverzettelijk bleek. Met name Peter Selbach verving Eric van Rossum overtuigend; Ter Mors had geen schijn van kans tegen de militair in opleiding.


Geconcentreerd
Ook Ben Klein Goldewijk stond zijn mannetje. ”Ik kon mijn oren niet geloven toen Van de Meent een half uur voor de wedstrijd te kennen gaf dat ik zou spelen. Eenmaal terug na die ongelukkige oefenwedstrijd tegen Volendam ben ik toch gemotiveerd en geconcentreerd bezig geweest je blijft hopen, en uitgerekend vlak voor de tweede wedstrijd tegen Barcelona krijg je weer een kans”, aldus de verheugde doelman uit Zieuwent.Klein Goldewijk werd door Heracles weinig op de proef gesteld, maar hij hield in ieder geval de nul vast. De manier waarop Klein Goldewijk bijvoorbeeld een bal van de doorgebroken Ron van Oosterom klemvast keerde, was imponerend. ”Nu maar hopen dat ik ook in Nou Camp mag acteren. Zeker weten doe je zoiets natuurlijk nooit”, merkte Ben Klein Goldewijk nog op.


Op de lijn
Het was voor nauwelijks anderhalf duizend toeschouwers trouwens onbegrijpelijk dat NEC Tukker niet vaker tot capitulatie kon dwingen. De van FC Groningen overgekomen doelman had echter het geluk op zijn hand, door twee reddingen op de lijn van Stef Walbeek.


Eerst stuitte Ron de Groot op Walbeek en vervolgens Vievermans. Ook Carlos Aalbers had in die fase de bal twee keer achter elkaar voor het inleggen, maar telkens stond een Twents been een Nijmeegs feest in de weg. Grim die evenals invaller Mommertz de echte strijd veelvuldig uit de weg ging, doelpuntte tenminste nog twee keer. Bij de eerste treffer stond Toon Willemse met een verre ingooi aan de basis, waarna Frans Janssen de bal verder doorkopte. Van dichtbij kon Grim niet meer missen, mede door het goede storen van Dick Mulderij.


Linkerbeen
Nadat de sterk opererende Vievermans de deklat deed trillen, sloeg Grim kort voor tijd nogmaals toe. Dit keer zwiepte Vievermans het projectiel richting strafschopgebied, weer zette Janssen zijn hoofd onder de bal, en knalde Grim met zijn linkerbeen knap raak, 2-0.


NEC offerde zichzelf met deze overwinning het nodige zelfvertrouwen voor het tweede grote treffen tegen Barcelona. Eindelijk werd er op het competitiefront weer gepresteerd. Nu nog Barcelona…


NEC-Heracles 2-0 (1-0).
8. Grim 1-0.
86. Grim 2-0.
Scheidsrechter: Oetelmans.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.