Harde aanpak van de Meent


Aan de vooravond van de Europacupwedstrijd tegen Brann in Bergen verklaarde Pim van de Meent oorlog aan het NEC-bestuur.


Het gevolg van de controverse was dat de spelers als leeuwen vochten met als uiteindelijk resultaat het bereiken van de tweede ronde van de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars.


Het heeft er alle schijn van dat de Nijmeegse trainer opnieuw een vuurtje aan het stoken is, maar nu met betrekking tot de spelersgroep. Kennelijk alleen met de bedoeling de selectie optimaal te motiveren voor het tweede treffen met Barcelona over twee dagen.


Afgelopen zaterdagavond in de wedstrijd tegen Heracles verraste de Nijmeegse trainer vriend en vijand door drie spelers, die de laatste weken een vaste plaats hadden veroverd in de hoofmacht, pardoes naast het elftal te zetten.


Kerels
Keeper Wim van Cuyk, voorstopper Eric van Rossum en middenvelder Michel Mommertz werden zonder pardon naar de reservebank verwezen. Ben Klein-Goldewijk, Peter Selbach en Albert Helsper waren hun vervangers.


‘Wie niet presteert, komt ernaast te staan,” aldus Pim van de Meent. ‘Het moeten allemaal maar eens kerels worden. Ik durf te beweren dat Wim van Cuyk een veel betere keeper is dan Ben Klein-Goldewijk, maar eigenlijk wordt hij nog te vroeg voor de leeuwen geworpen. Van Cuyk zou eigenlijk een jaar lang achter een goede doelman moeten staan, want hij kan een hele goeie worden. Daar ben ik van overtuigd.”


‘Maar de laatste weken heeft hij toch enkele belangrijke fouten gemaakt en dan vind ik het logisch dat Klein-Goldewijk zijn kans krijgt En hij heeft het tegen Heracles goed gedaan. Hij is alert en organiseert de verdediging goed.”


Eric van Rossum is ineens gekomen, maar kan het grote werk kennelijk toch ook nog niet helemaal aan. En daarom geef ik de voorkeur aan Peter Selbach. Michel Mommertz heeft in de uitwedstrijd tegen Brann Bergen en thuis tegen Barcelona uitstekend gespeeld, maar ik verwacht van hem dat hij ook in de competitie alles geeft zo niet, dan moet hij zelf de consequenties dragen.”


Helsper
In het duel tegen Heracles moest Michel Mommertz na een half uur toch opdraven, omdat Albert Helsper weer geblesseerd raakte aan zijn enkel.


De kleine aanvaller is voorlopig uitgeschakeld. De kans is zelfs aanwezig dat hij geopereerd zal moeten worden door de Hilversumse chirurg Hermans.


Michel Mommertz mocht overigens niet acteren op zijn vertrouwde stekkie op het middenveld. Hij werd in de aanval geposteerd en daar liep hij eigenlijk een beetje verloren rond.


De toelichting van Pim van de Meent: ‘Ik vond het niet eerlijk ten opzichte van John Vievermans om hém juist van zijn plaats af te halen. John is net bezig zijn oude vorm weer te halen.”


Het is op dit moment nog niet zeker of de opzienbarende wisselingen van de Nijmeegse trainer woensdagavond een vervolg zullen krijgen. ‘Ik moet daar de komende dagen nog eens rustig over nadenken,” aldus Pim van de Meent.


Maar zeker mag worden aangenomen dat Peter Selbach, die met veel moeite vrijaf heeft gekregen van militaire dienst, in actie zal komen. Over de keepers wenst Van de Meent zich nog niet uit te spreken. Op voorhand is het niet zo dat Klein-Goldewijk, na zijn optreden tegen Heracles ook woensdagavond in Barcelona tussen de palen zal staan.


Door het wegvallen van Albert Helsper zal Michel Mommertz mogelijk toch weer in de basis staan, hoewel er natuurlijk alternatieven zijn.


Maar gezien het groot aantal geblesseerden is de spoeling erg dun. John van Geenen is niet topfit en Anton Janssen scheurde vorige week vrijdag een spiertje in het bovenbeen. De voor de competitie geschorste Danny Hoekman is voor Europacupvoetbal echter wel beschikbaar.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.