Mulderij tóch weg bij NEC ?

De kans dat Dick Mulderij NEC gaat verlaten is groot.
De libero van de Nijmeegse club heeft het bestuur gevraagd hem te ontheffen van het eenjarig contract dat hij in feite nog zou moeten uitdienen.
NEC’s bestuurslid Henk van de Water, speciaal belast met de transferzaken, licht toe: ?Dick kan zich maatschappelijk gezien verbeteren en is daarom niet in staat alle trainingen bij NEC te volgen. In zo’n geval zijn we wij wel genegen hem van dienst te zijn. Ik vind namelijk niet dat je iemand dan kunt tegenhouden. Wanneer er gegadigden zijn, dan zijn wij altijd bereid met hen over een transfer te praten.
Wanneer Dick Mulderij bij ons weggaat biedt dat toch weer andere mogelijkheden.
Zijn plaats in het elftal kan bijvoorbeeld heel goed ingenomen worden door Sije Visser.”
 
Motieven
NEC’s trainer Pim van de Meent heeft eerder deze week laten doorschemeren geen voorstander te zijn van een vertrek van Dick Mulderij. ?Maar,” zegt hij, ?wanneer daar persoonlijke motieven aan ten grondslag liggen, dan valt daar altijd over tte praten. Maar ik wil persé ‘niet dat Mulderij naar bijvoorbeeld De Graafschap of Vitesse gaat. Voor mij hoeft Mulderij niet weg. Laat daar geen misverstand over bestaan, maar omdat hij zelf te kennen heeft gegeven problemen te hebben om bij NEC te blijven, in verband met zijn werk, laten we de zaak rustig op ons afkomen.
Er is toch een flinke som geld meegemoeid en daar kunnen we dan toch weer iets mee gaan doen. Je moet het ook zakelijk zien.” ? .
Go Ahead Eagles en Hera-cles hebben inmiddels laten weten interesse te hebben voor Dick Mulderij.


Dick Mulderij


 
Routine
Wanneer ook doelman Harrie Schellekens de Goffert de rug toekeert, dan verdwijnt er de nodige routine bij de gedegradeerde club.
Bovendien is de kans op vertrek van Piet Wijnberg en Hans Wanders aanzienlijk.
Piet Wijnberg, door NEC geleend van Ajax, lonkt naar België, terwijl Hans Wanders een aanbieding heeft gekregen van zijn eigenlijke werkgever De Graafschap.
 
Gesprek
De middenvelder moet binnen een week beslissen of hij akkoord gaat met het contract dat de Doetinchem-se eerste divisieclub hem gedaan heeft. Wanders heeft deze week een gesprek gehad met bestuurslid Coen Poulus en de nieuwe trainer Sandor Popovic.
Wanders wil nog even nadenken over het ongewijzigde aanbod van De Graafschap. ?We zitten op het nulpunt en maken geen uitzondering. Dat kan ook niet tegenover de andere spelers,” aldus Coen Poulus.
?De werksfeer kan bij De Graafschap goed worden, Er kan iets groeien,” aldus Wanders. Vorig seizoen weigerde de Didammer om nog een jaar onder de inmiddels vertrokken trainer Ruygrok te spelen.
Vervolgens trok NEC aan de bel en huurde hem voor één seizoen. Wanders was in 32 wedstrijden van de partij, maar viel in de slotfase buiten de hoofdmacht van NEC.
?Vooral het missen van de tweede bekerfinale tegen Ajax heeft me pijn gedaan,” is zij n reactie.
 
Selectie

Hoewel de selectie van NEC voor het komend seizoen voor een groot deel rond is, zijn er toch nog een aantal spelers die het hun voorgelegde contract nog niet voorzien hebben van hun handtekening*
Het gaat om Ron de Groot, Paul Meijers, Albert Helsper, Wim van Zinnen en John Vievermans. Alleen van de laatste is het al vrijwel zeker dat hij bij NEC blijft.
?Wat de anderen betreft, wachten we rustig af,” zegt bestuurslid Henk van de Water. ?Van Zinnen willen we erg graag behouden, omdat we hem in de eerste divisie heel goed kunnen gebruiken. Maar hij heeft nogal wat moeite met het heen en weer reizen vanuit het westen. Misschien kunnen we daar een oplossing voor vinden,” aldus het Nijmeegse bestuurslid. ;
Inmiddels hebben Hoekman en Van Rossum een. contractje getekend bij NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.