Michel Mommertz naar NEC

NEC heeft gisteren dan toch nog zaken gedaan. Precies één week voor de competitie contracteerde de Nijmeegse club voor een jaar de 22-jarige Michel Mommertz.

De transactie moest bliksemsnel worden afgehandeld. Vannacht om twaalf uur moesten de benodigde papieren bij het bondsbureau van de KNVB in Zeist zijn, omdat Mommertz anders niet gerechtigd zou zijn uit te komen in de eerste ronde van de strijd om de Europacup voor bekerwinnaars.

De voormalige speler van Roda kwam de afgelopen twee jaar uit voor clubs in Hongkong. Twee maanden geleden keerde hij in Nederland terug. Sinds zijn verblijf in ons land heeft hij onder leiding van Wiel Coerver een aantal demonstraties verzorgd van de technieken zoals de Limburgse oefenmeester die uit de doeken heeft gedaan in zijn zojuist verschenen boek.

Presteren
Wiel Coerver heeft Mommertz ook bij NEC aanbevolen. ”Michel beheerst zeker vijftig oefeningen uit mijn boek. Het is natuurlijk alleen de vraag of hij die tijdens de wedstrijden ook in praktijk kan brengen. Michel is in ieder geval een kerel, geen zeikerdje. Hij laat zich het kaas niet van het brood eten. Hij wil presteren. En ik denk dat hij voor NEC van grote waarde kan zijn.” aldus de voormalige trainer van onder meer Sparta, NEC, Go Ahead Eagles en Feyenoord.

Gesprek
Zaterdagavond speelde Michel Mommertz de tweede helft mee tegen Vitesse. Hij maakte toen al zo’n goede indruk dat onmiddellijk na afloop een gesprek werd gearrangeerd. Gistermiddag kwamen beide partijen tot elkaar. ”Het was een moeilijke bevalling, maar het kind is er,” aldus secretaris Herman van Eldik.
Michel Mommertz (midden) & Herman van Eldik (rechts)
”Ik denk dat ik het bij NEC naar zijn zin zal krijgen,” is de mening van Michel Mommertz. ”Het spel van NEC viel me zaterdagavond wat tegen, maar dit elftal heeft zeker grote mogelijkheden.”

Haarlem

Eerder zag het er naar uit dat de Limburger naar Haarlem zou verhuizen. Hij was ook rond met deze club, maar op het laatste moment kwam er toch een kink in de kabel.

Ook FC Den Bosch informeerde, maar NEC toonde zich uiteindelijk het meest slagvaardig, hoewel Mommertz tot het laatste moment ook in de slag is geweest met de Belgische club Winterslag, waar Janusz Kowalik de scepter zwaait.

Michel Mommertz is van origine een linkervleugelverdediger, maar hij wil zich graag op het middenveld waarmaken. ”En ik denk dat hem dat wel zal lukken,” is de stellige overtuiging van Wiel Coerver.

”Wanneer hij zijn techniek in dienst van het elftal kan stellen, dan heeft NEC een hele goeie aan hem. Bovendien kan hij een aantal van zijn bewegingen ook anderen overbrengen. Een knaap als Henk Grim bijvoorbeeld, waarvan ik begrepen heb, dat hij erg leergierig is, kan daar zijn voordeel meedoen.”

”In de vijf weken dat ik met Michel Mommertz heb samengewerkt, is hij enorm vooruit gegaan. Voor mezelf vind ik het jammer dat hij voor NEC gekozen heeft, want ik had hem net voor vijf weken naar Amerika willen sturen om hem daar demonstraties te laten geven. Maar voor hem vind ik het natuurlijk fantastishch dat hij weer aan de bak kan.”

Vrijuit
Voor NEC kan Michel Mommertz een lot uit de loterij zijn omdat hij transfervrij naar de Nijmeegse club gekomen is. ”Ik hoef ook helemaal niet zo duur te zijn,” zegt de speler in kwestie. ”Ik sta aan het begin van mijn carrière. Het ging tegen Vitesse die ene helft niet slecht, maar ik kan nog veel beter. Kijk, ik wist dat het zaterdagavond tussen die Engelsman en mij zou gaan. Je speelt dan toch enigszins onder druk. Nu kan ik vrijuit spelen en dan durf ik meer acties te maken.”

Het aantrekken van Michel Mommertz heeft tot gevolg dat Giorgio Mazzon definitief is afgevallen. De Engelsman keert vandaag terug naar Londen. De contacten die NEC heeft gehad met keeper Jan Nederburgh zijn afgebroken.

NEC’s tweede doelman Ben Klein-Goldewijk, die vorig jaar zwaar geblesseerd raakte en zelfs een hersenoperatie moest ondergaan en enkele weken geleden opnieuw aan zijn hoofd werd gewond in de vriendschappelkijke wedstrijd tegen Volendam, is definitief goedgekeurd. Hij zal op korte termijn de trainingen hervatten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.