Ilves zet NEC opzij

TAMPERE – NEC heeft gisteravond in Tampere het oefenduel tegen het plaatselijke Ilves uit de Finse eredivisie met 4-3 verloren.
 
‘Vooral in de tweede helft werd er door ons toch sterk gespeeld”, aldus NEC trainer Pim van de Meent. Weliswaar openden de Nijmegenaren de score door toedoen van Wim van Zinnen, maar daarna liepen de stevig gebouwde Finnen snel uit naar een 4-1 voorsprong. Daarna kwam NEC pas goed los, en kon Groesbeker Henk Grim twee keer achter elkaar het vijandelijke doel vinden, 4-3. De wedstrijd tegen Ilves betekende het tweede duel van NEC in Finland. Afgelopen dinsdag versloegen de Geldersen een combinatieteam van FC Finnpa, HPS en HJK, genaamd Alliansa met 2-0.

Nabij Porros
 
Pim van de Meent: ‘Woensdag hebben we in Helsinki nog kunnen trainen. Donderdagmiddag zijn we met de bus vanuit Helsinki vertrokken naar het eigenlijke trainingskamp, dat is gelegen nabij de plaats Porros. Dat was al een rit van ruim 100 kilometer. Gistermiddag gingen we met de bus naar Tampere, en dat was een tocht van 120 kilometer. Logisch dat we in de eerste helft tegen Ilves even moesten wennen. Af en toe regent het hier, bij een graad of achttien.”
 
De 21 man sterke NEC delegatie (waaronder 17 selectiespelers) zetelt momenteel in het Eerikkilae Sport Institute. ‘Het is een enorm sportcomplex,’ aldus Van de Meent, ‘en hier vlakbij is ook een meer.”
 
Derde duel
 
Inmiddels heeft NEC ook voor komende zondagavond een sparringpartner gevonden. De Nijmegenaren spelen dan een oefenwedstrijd tegen de Finse tweede divisieclub Forssa. Vandaag (vrijdag) en zaterdag wordt drie keer per dag getraind. Volgende week maandag keert de NEC groep terug in Nijmegen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.