Goffert vol chaos

NEC gelijk met NAC in kaartenfestival

Het verschil tussen NEC en NAC is slechts een letter, op de ranglijst een punt en in het veld zijn de ploegen volledig aan elkaar gewaagd.

NEC-NAC, het is zo langzamerhand een klassiek degradatieduel, dat zich meestal kenmerkt door vechtvoetbal en een minimum aan doelpunten. In Breda werd het eerder dit seizoen 1-1, en ook zaterdagavond keken de toeschouwers in een sfeerloze Goffert tegen een 1-1 eindstand aan.
Voor de enige opwindende wapenfeiten droeg scheidsrechter Chris van der Laar zorg. De man in het zwarte pak wapperde veelvuldig met de gele kaart, om precies te zijn vijf keer.
NEC won het in onvangst nemen van de kaarten met 3-2 van NAC, dat wel.

Mulderij
Dick Mulderij, fris terug na vier wedstrijden schorsing, liep direct weer tegen de lamp, Peter Selbach ging opzichtig in de fout bij Guus van Schijndel, en Sije Visser kreeg voor de derde keer geel voor ogen. Visser krijgt dus een schorsing aan de broek, al zal hij de komende woensdag nog van de partij mogen zijn in de bekerstrijd tegen Haarlem.
Op dat moment is Toon Willemse weer terug na drie wedstrijden schorsing, maar ontbreekt Wim van Zinnen nog in de selectie vanwege een schorsing.
Het feit dat Sije Visser nu op het middenveld kon acteren, zette uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. Visser kreeg voor zijn opbouwende acties alle ruimte van de Bredanaars, die op hun beurt de rijen achterin feilloos gesloten hielden.
 
Kraay
Wat dat betreft vervulde Hans Kraay jr. in meerdere opzichten een hoofdrol. Hij was telkens op tijd terug om Frans Janssen het koppen te beletten, maar zorgde er bovendien voor dat hij de aanvallende spitsen van bruikbare passes voorzag.
Afgezien van dit tactisch gemanoeuvreer, blonk de jonge Kraay uit in het begaan van overtredingen. Kraay kreeg na het vasthouden van Janssen geel voor ogen, en halverwege de tweede helft beet Van der Laar hem “nog een keer, en je gaat eruit” toe. Kraay lapte die opmerking van de arbiter aan zijn laars, en ging vrolijk verder met bikkelen.
De rode prent bleef echter keurig in het vestzakje van de onbegrijpelijke Van der Laar.

Door het lint
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter ging de naar Edmonton Eagles vertrekkende Kraay helemaal door het lint. Weer had hij woorden met Van der Laar, en enkele spelers moesten de middenvelder ‘afstoppen’ om Van der Laar te beschermen. Kraay krijgt in ieder geval nu een schorsing, want hij liep in de Goffert tegen zijn derde gele kaart op; tij genoeg dus om eens op verhaal te komen.
Er werd zaterdagavond ook nog gevoetbald, tussen alle oorlogsactiviteiten door. NAC groef zich van meet af aan in, en liet zich niet overrompelen door de schoonheidstreffer van John Vievermans, die al na drie minuten de roos trof.
Na een pass van Sije Visser was de teruggekeerde Vievermans van den Dungen te slim af, en kogelde de bal in de uiterste linkerbovenhoek, 1-0.
 
Beste kansen
Het leek voor NEC even een heerlijk avondje te worden, maar NAC vocht zich knap terug. De Bredanaars schiepen zich zelfs de beste kansen, terwijl NEC op alle fronten het antwoord schuldig bleef. Albert Helsper kwam niet los, en werd door trainer Van de Meent in de pauzedan ook terecht uit de wedstrijd gehaald. Henk Grim aan de andere kant scoorde eveneens een dikke onvoldoende. Verder dan een knappe solo kwam de Groesbeker niet, en het leek of hij al meer dan tevreden was met zijn contract dat hem afgelopen week voor twee jaar verbond met zijn werkgever.

Alleen Frans Janssen wist in het voorste gelid een voldoende uit het vuur te slepen, door zijn niet aflatende ijver. NEC kwam de zege geenzins toe, NAC finishte verdiend op 1-1, nadat Koos Waslander vanuit buitenspelpositie Schellekens mocht passeren.NEC-NAC 1-1
2. Vievermans
70. Waslander
Toeschouwers: 3200
Arbiter: vd Laar

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.