Fleurig welkom voor NEC

Moe maar voldaan keerden de tevreden NEC-spelers gistermiddag om drie uur in Nijmegen terug.

Trainer Pim van de Meent was ondertussen op eigen gelegenheid vanaf vliegveld Schiphol naar de Goffert getogen. Diezelfde namiddag stond de in Bergen zo succesvolle spelersgroep nog een pittige training te wachten, om de van de reis stijve beenspieren weer soepel te maken.


Bij hotel Belvoir stond de enige echte NEC-supporter, tante Toos, al enige uren te wachten op haar helden. Om drie uur kon zij dan eindelijk de mannen die de tweede ronde van het Europacup-toernooi hadden gehaald, in de armen sluiten.


Bloemen
Ook de supportersvereniging van NEC was ter plekke om de nodige bossen bloemen aan de opgetogen spelers te overhandigen. NEC-voorzitter Henk Bergamin was de eerste, die de spelers één voor één feliciteerde met dit voor NEC zo prachtige succes.


Tot een eerste confrontatie tussen voorzitter en trainer, na het door Van de Meent in de Noorse havenstad opgestoken vuurtje, kwam het gisteren niet. Bergamin zou na de ontvangst van de spelers regelrecht doorrijden naar het Zwitserse Zürich. In die stad vindt vandaag de loting voor de volgende ronde van de diverse Europa-cuptoernooien plaats, NEC moet daar uiteraard bij aanwezig zijn. ?Pas na mijn trip naar Zürich volgt een gesprek met Van de Meent”, aldus Bergamin.


Eenmaal in het hotel, riep Bergamin zijn manschappen bij elkaar, en in de VIP-room dankte hij de spelers voor de tomeloze inzet die zij in Bergen hadden tentoongespreid.


In Zürich wordt vandaag om 12.00 uur dus geloot. ?Als het maar geen Sjaktor Donetsk uit de Sovjet-Unie wordt, dan moeten we een verschrikkelijk verre reis maken”, aldus Bergamin, ?en je moet maar afwachten hoe daar alles geregeld is. Het liefst begroet ik in de Goffert 1.FC Köln. Vanuit Nijmegen kunnen we in een paar uur al in Keulen zijn. Dat scheelt toch altijd weer geld. Wat dat betreft kan het Belgische Beveren er ook meedoor.”


Aantrekkelijk
Toch kunnen er uit de champagnekoeler nog andere, voor NEC zeer aantrekkelijke tegenstanders tevoorschijn komen. Wat te denken van het Spaanse Barcelona, het Italiaanse Juventus, het Engelse Manchester United met Arnold Mühren, het Franse Paris Saint Germain of het Schotse Aberdeen. Bij NEC rekent men op een volle Goffert wanneer een van deze kopstukken naar de Gelderse stad aan de Waal zou komen.


De tweede ronde van de Europacuptoernooien vindt plaats op de woensdagen 19 oktober en 2 november. NEC zal bij de KNVB in Zeist een verzoek indienen om de competitiewedstrij den NEC-Cambuur en NEC-Heracles van de zondagen 16 oktober en 30 oktober te verplaatsen naar de zaterdagen 15 oktober en 29 oktober.


Kanjer
NEC speelde overigens de eerste ronde financieel quitte. Mocht NEC voor de tweede ronde een financieel gunstige tegenstander loten, dan zal er bij NEC nog zeker in de geldbuidel getast worden om een sterke nieuwe speler aan te trekken. Pim van de Meent roept steeds luider om een kanjer. Hijzelf bewees echter afgelopen woensdag dat NEC ook zonder zo’n ‘kanjer’ tot opvallende prestaties in staat is. Dat gaf de 1-0 overwinning op Brann Bergen toch overduidelijk aan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.