NEC tegen Barcelona: ”Schitterend, geweldig!”

Een explosie van vreugde kon gisteren bij de NEC-spelers geregistreerd worden, nadat bekend was geworden dat zij in de tweede ronde van de Europacup het schatrijke Barcelona ontmoeten.

?Schitterend, geweldig”, luidde de eerste reactie van NEC’s libero Dick Mulderij, ?en de eerste wedstrijd nog thuis ook, Dat is geheid een volle bak, en dus veel geld voor de club. Het klinkt gek, maar ik zie heus wel kansen voor NEC. Ik heb zo’n zes, zeven jaar geleden nog wel eens tegen die Spanjaarden gespeeld toen ik nog bij Vitesse voetbalde. Barcelona betrok op Papendal in de zomermaanden dan altijd een trainingskamp.”


Cruijff
?Johan Cruijff en Johan Neeskens waren destijds nog bij de Spaanse club van de partij. Vitesse speelde twee keer vriendschappelijk tegen de Catalaanse club. De Arnhemmers verloren met 1-0 en 2-1. Op Cruijff en Neeskens na was ik niet kapot van dat spelersmateriaal van Barcelona.”


Henk Grim
Ook de Groesbeker Henk Grim staat te juichen. ?Da’s heel mooi”, laat Grim weten, ?ik beschouw ons nooit als kansloos. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. NEC is de grote underdog. En spelen in dat immense stadion Nou Camp is natuurlijk een aparte ervaring. Honderdduizend toeschouwers op de tribunes, dat maak je toch niet gauw mee. Voor NEC is. het natuurlijk allemaal prachtig. Dit heeft de club precies nodig; de recettes vielen dit seizoen tenslotte nog tegen.”


NEC-aanvaller Frans Janssen is al even blij met de loting, zoals die zich gisteren in Zürich voltrok. Janssen ziet de komst van Barcelona naar Nijmegen als een injectie voor het voetbalsfeertje rondom NEC: ?Er zat nog maar weinig leven in de club. Nu, na de 1-0 overwinning op Brann Bergen en deze gunstige loting, zie ik het weer helemaal zitten. Mooier kan het niet.”


?Ik heb vertrouwen in onze mogelijkheden tegen de Spanjaarden”, aldus Janssen, ?NEC wordt niet weggespeeld, dat voorspel ik. Ik zie de confrontaties met Barcelona als elke andere wedstrijd. Een verschil tussen Barcelona en bijvoorbeeld Ajax zie ik niet Tegen de Amsterdammers hebben we in het verleden toch ook prima wedstrijden gespeeld?”Eerst zal NEC echter korte metten dienen te maken met FC Wageningen, morgenmiddag vanaf 14.30 uur op de Berg tegenstander van de Nijmegenaren, FC Wageningen heeft drie spelers op de blessurelijst staan: spits Bert van der Pol uit Opheusden (knieblessure), rechterspits Jan Verheijen (spierblessure in bovenbeen) en Ton van Leur (gescheurde enkelbanden).


Verder is de selectie compleet. De vermoedelijke opstelling van FC Wageningen luidt als volgt: Suvee, Loupatty, Schneider, Radstaat, Tollenaar, Van Zanten, Meijers, Van Angeren, Ur-sum, Gardien, Van der Klift.


NEC zal vermoedelijk in de zelfde samenstelling aantreden als waarmee Brann Bergen afgelopen woensdag verslagen werd. Alleen Dick Mulderij kampt nog steeds met een onwillig knietje.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.