Bergen kent veel regen

Bergen, de stad waar Brann zijn thuiswedstrijden speelt, is met zijn 215.000 inwoners de tweede stad van Noorwegen. Bergen werd circa 1070 door Olaf III gesticht en was tot het begin van deze (20e) eeuw de hoofdstad van Noorwegen.

In de 13de eeuw werd de stad een nederzetting van de Duitse Hanze, een invloed die nog terug te vinden is. Bergen heeft een belangrijke, natuurlijke haven, die in de winter ijsvrij blijft aangezien de warme Golfstroom uit Mexico tot die hoogte reikt.

Gemiddelde
NEC mag overigens wel lange noppen in de bagage meenemen, want er heerst een weliswaar zacht, maar vooral regenrijk klimaat. Jaarlijks valt er gemiddeld 2000 millimeter, ruim boven het gemiddelde van het land.

Bergen is een cultureel centrum. Behalve een groot aantal musea is de stad een universiteit rijk. De laatste jaren is Bergen een uitvalsbasis geworden voor de olie indrustrie. Vanuit Bergen vertrekken dagelijks supplyboten naar de diverse boor en werkeilanden die in de Noordzee liggen.

Toeristisch
De eventuele supporter van NEC die de club wil vergezellen, zal in Bergen ook op toeristisch gebied aan zijn trekken komen. De eenvoudigste manier om in Bergen te komen, is met het vliegtuig. Wie de wat omslachtige, maar mooie tocht per auto wil ondernemen, doet er verstandig aan zich eerst in verbinding te stellen met Passagebureau Burger, Willemskade 14, Rotterdam, waar ook de dienstregelingen van alle veerdiensten, die onderweg gebruikt moeten worden, verkrijgbaar zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.