Routiniers naar zilver

Twee inwoners van Grave, Sije Visser en Harrie Schellekens, kunnen aan het eind van het nog zo jonge voetbalseizoen samen een feestje bouwen. Bij elkaar opgeteld hebben beide profvoetballers dan precies 25 dienstjaren bij NEC achter de rug.

Sije Visser neemt tegen die tijd 12 seizoenen voor zijn rekening, en doelman Schellekens heeft dan 13 Nijmeegse competities op zijn conto staan. “Een ongeluksjaar”, maakt Schellekens er van, maar hij weet zelf donders goed dat hij juist aan zijn beste seizoen bezig is.

Sije Visser, die nog eens drie jaar ouder is dan Schellekens, valt in wedstrijden en trainingen altijd weer op door het plezier dat hij nog altijd aan de voetbalsport beleeft. Hij heeft het bij NEC naar zijn zin, en peinst er dan ook niet over profsectie voortijdig te verlaten, dat wil zeggen een nieuwe werkgever in de betaalde voetbalsfeer op te sporen.

Maatschappelijk
Visser: “Ik studeer momenteel voor belastingconsulent. Ik heb mezelf maatschappelijk gevestigd, en dat is voor mij gewoon belangrijker geworden dan het voetbal.” Schellekens merkt in dit verband op: “Studeren ligt mij niet, maar ik heb het idee dat ik nog jarenlang proffesioneel voetbal kan bedrijven. Wat de Italiaan Dino Zoff kan, kan ik natuurlijk ook, mits NEC mij niet voortijdig kwijt wil.”

Terugspeelballen
Het brabantse tweetal is voorlopig niet weg te denken uit de ploeg van Pim van de Meent en Leo Beerendonk. Je zou ze bijna tot de inboedel van het Goffertstadion gaan rekenen. “Ik heb op alle denkbare plaatsen bij NEC gestaan, van rechtsback tot linksbuiten. Ik speel nu libero, maar vorig seizoen liep ik bijvoorbeeld tegen Ajax op het middenveld”, vertelt Sije Visser, “Salfischberger stond destijds laatste man. Ik ben niet aan een plaats gebonden. Dat ligt bij Harrie even anders.” En grapt Schellekens: “De trainer durft het niet aan mij ergens anders op te stellen.”
Wie heeft Schellekens ’t liefst als ausputzer voor zich, Sije of de nog geblesseerde Dick Mulderij? “Dat maakt mij weinig uit. Mulderij blijft alleen meer hangen.” Sije Visser: “Harrie krijgt van mij alleen wel eens van die vreemde terugspeelballen……..” (Sije Visser scoorde in de wedstrijd tegen Feyenoord een eigen doelpunt)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.