Frans Nanninga lift naar Madrid

Nijmegen – Morgenmiddag (donderdag) begint de heer Frans Nanninga (56) vanaf cafe “De Tunnel” aan de Marialaan aan een groot avontuur, dat hem voor volgende week woensdag in de Spaanse hoofdstad Madrid moet brengen

Want ’s avonds om half negen wil de heer Nanninga in het Bernabeustadion getuige zijn van de returnwedstrijd van de halve finale van de Europa Cup 1 tussen Real Madrid en Ajax.

“Het is in het belang van ons land, dat Ajax niet alleen de finale, maar ook de beker binnenhaalt . Ajax zal het ongetwijfeld moeilijk krijgen, daar in het machtige Madrieense stadion en wij zijn verplicht hem zoveel mogelijk te steunen. Het is toevallig dat Ajax de Nederlandse kleuren hoog moet houden, maar als het bij wijze van spreken Telstar of NAC geweest was hadden we op dezelfde wijzen moeten opstellen”.

PESETA’S
De heer Nanninga zegt niet over voldoende financien te beschikken om een dure reis per vliegtuig of per auto naar Madrid te kunnen betalen. Liften is voor hen ook de enige mogelijkheid., het doel Madrid te bereiken. En als hij eenmaal Madrid heeft bereikt, dan beschikt hij wel over enige peseta’s om een toegangskaartje voor het grote treffen te kopen. Het vervoer al liftend moet gratis gebeuren en voor de nodige  proviant zal het thuisfront zeggen. In cafe De Tunnel staat sinds enige dagen een pot, waarin ieder die het goed met de heer Nanninga en met Ajax meent een bijdrage kan stoppen ter ondersteuning van het avontuur van de heer Nanninga.

KIND IN HUIS
De heer Nanninga is ervan overtuigd dat hij voor de geplande datum woensdag 25 april Madrid bereikt zal hebben. De eerste dagen tot aan de Franse grens zal het moeilijkst worden denkt hij zelf. Maar eenmaal in Frankrijk gearriveerd, zal het op rolletjes gaan. De heer Nanninga is namelijk kind in huis in Frankrijk. Hij spreekt bovendien de Fransetaal. Vroeger heeft hij namelijk deel uitgemaakt van de beruchte en beroemde Vreemdelingenlegioen. Hij heeft er een Frans erekruis aan overgehouden en dat zal hij meenemen. “Als de Fransen dat zien”, zegt hij “zijn ze in staat me gratis naar Madrid te rijden”.

De heer Nanninga mag deze week vol zitten over Ajax en Johan Cruyff, thuis in Nijmegen is hij ’n doorgewinterde NEC supporter.
Alle thuis- en uitwedstrijden van NEC heeftr hij dit jaar meegemaakt. Het enthousiasme voor NEC ging tijdens het bekerduel tegen AZ zover dat hij een schilder opdracht gaf de raamkozijnen van zijn huis aan de Voorstadslaan 49 met de NEC-kleuren rood, zwart en groen te schilderen. En dat kon niet door de beugel van de eigenaar van de woning die prompt opdracht gaf het verflaagje af te branden en de raamkozijnen in de vroegere kleuren te herstellen.

ROOD-WIT
Frans Nanninga heeft een complete Ajax-kleed gekocht waarin hij zijn liftavontuur zal maken. De rood witte wollen das, een dito jas en een wollen deken met Ajax-emblemen in rood-wit geworven. Alleen de muts is van NEC, dat is dan ook mijn eerste liefde zegt hij.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.