Zo zagen wij het: NEC – Go Ahead Eagles

Voorbij, opeens is het seizoen voorbij. De fut was eruit en vooral het niet meespelen van Philippe Sandler deed zich voelen. Tegenstander Go Ahead was goed, fris en scherp. De nederlaag het logische resultaat.

De uitkomst die we een paar maanden geleden vreesden is werkelijkheid geworden. De bekerfinale? Kan je verliezen. Vijfde worden? Zal nog een hele klus worden. De play offs winnen? Alles moet dan kloppen.

Het is vooral jammer dat dit team afsluit zonder iets ‘gewonnen’ te hebben. Met het missen van drie voorrondes Conference League valt te leven, maar een prijs was ze gegund, want wat hebben ze ons een schitterend seizoen gegeven. Wel hebben ze zich in de geschiedenisboeken gespeeld, het punten- en doelpuntenrecord zullen nog wel even staan (al hopen we natuurlijk van niet😉).

Foto: Rob Koppers

Een korte samenvatting van de wedstrijd dan maar.

Naast Sandler en Van Rooij, bleek ook supersub Sontje Hansen geblesseerd. Go Ahead nam direct het initiatief en NEC slaagde er niet in dit te keren. Vooral de opbouw van achteruit kwam maar niet op gang. De splijtende passes en dribbels van Sandler, waar elke tegenstander het van in de broek doet, werden erg gemist. Ja, er waren een paar fases dat NEC de druk er enigszins op kreeg, maar met de mogelijkheden die dit opleverde werd slordig omgegaan. De echte kansen waren voor de tegenstander en Cillessen onderscheidde zich maar weer eens met een paar puike reddingen.

Held! Foto: Rob Koppers

In de tweede helft kwam NEC er nauwelijks aan te pas. Prachtig was nog de reactie van het stadion toen een doelpoging van Go Ahead op de lat belandde en NEC wankelde. Het aanvankelijke gefluit ging over in een massale oerbrul die de spelers nog één keer aanvuurde tot grootse daden. Het leverde meteen de 1-0 op van Sano. Maar dat was het, meer zat er niet in. Het werd 1-1 en vlak voor tijd 1-2 door een lullig doelpunt waarbij Cillessen (de uitblinker, samen met Nuytinck) niet vrijuit ging.

Dat was het. Zullen we ooit Philippe Sandler nog in ons shirt zien spelen? Dirkje Proper? We missen ze nu al. Met vochtige ogen sluiten we het seizoen af. Het was mooi.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.