Zo zagen wij het: NEC – vitesse

Zonder Tannane en Sandler trad NEC vandaag aan in de Derby. Deze wedstrijden zijn al jarenlang een absoluut dieptepunt in de voetbalkalender, zowel op als naast het veld, dus er was weinig hoop dat het ditmaal beter zou zijn. Zeker zonder twee van onze bepalende spelers. Onze fans deden wel hun best met een mooie sfeeractie gisteren, een werkelijk schiterend doek van Legio in het stadion, vuurwerk en veel kabaal van de tribunes. Maar zoals gebruikelijk was de wedstrijd zelf weer een absolute anticlimax. Ik heb geeneens zin meer om een uitgebreid verslag te schrijven, dus we doen wat foto’s en een korte wedstrijdimpressie en dan ga ik wat leukers doen met mijn dag.

Gedoe. Foto: Rob Koppers

NEC startte nog wel aardig en probeerde te voetballen, maar we kregen na een goede twintig minuten vanuit het niets toch weer een schlemielige goal om de oren. Een matig afstandsschot van Bero werd lichtjes van richting veranderd door Marquez, maar het was genoeg om een uiterst povere Cillessen op het verkeerde been te zetten. Even later ging diezelfde Cillessen enorm kansloos in de fout, liet zich de bal kinderlijk eenvoudig afsnoepen en zag de 0-2 in het doel verdwijnen. Tjonge jonge jonge. Daarna was Tavsan nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar vitesse-doelman Scherpen stond wel normaal op te letten en hield zijn doel schoon. NEC was verder zoals gebruikelijk volledig tandeloos en creëerde niks. Dimata stond voorin een beetje voor zichzelf te ballen, Kramer was achterin een zeer fletse stand-in voor Sandler en de rest van het team toonde zich niet veel beter. Cillessen speelde met afstand zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en had in de tweede helft wederom een enorme flater waar zomaar de 0-3 uit had kunnen vallen. De paal bracht redding. Het lijkt wel alsof alle goedbedoelde sfeeracties voor de Derby onze ploeg keer op keer volledig verlammen, want het was werkelijk slappezakkenwerk vandaag.

 

Uitslag

Het werd zelfs nog 1-4. En het had net zo goed ook 1-6 kunnen zijn. Diep en diep triest. Proper scoorde zijn eerste van het seizoen, nadat we al op 0-3 achterstand waren gezet. Het leidde tot een klein slotoffensiefje, maar daar bleef het verder wel bij.

Daar was het feestje. En helaas terecht. Foto: Rob Koppers

 

Tactiek

Meer van hetzelfde. Meijer wisselde noodgedwongen wel heel aanvallend (Marques voor Mattsson, Bruijn voor Kramer), maar het maakte verder weinig uit. Het was naatje.

 

Scheids

Kamphuis probeerde het lang kaartloos te houden, maar uiteindelijk kregen er toch enkele vitessenaren terecht geel. Ook Dimata en Tavsan kregen een gele kaart.

 

Publiek

Probeerde de ploeg te steunen, maar het chargrijn overheerst.

Schitterend doek van Legio. Foto: Rob Koppers

 

Hoogtepunten

Niks.

 

Dieptepunten

Alles.

Waar was Jasper mee bezig vandaag? Als dit hem zijn plek onder de lat in Oranje kost, kan niemand daar verbaasd over zijn. Slechtste wedstrijd ooit van Cillessen, zonder twijfel. Foto: Rob Koppers

 

Inzet

Prut. Schandalig. Kansloos.

 

Conclusie

Laten we maar blij zijn dat we al lang en breed veilig zijn dit seizoen. Die nacompetitie wordt niks meer zo. Uitvoetballen maar en hopen op wat aanvallende versterkingen deze zomer. Plekje 10 is het beste waar je op mag hopen dit seizoen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.