DTH Classic – HUZDN: Paolo Rossi in de Goffert?

Al sinds 2001 delen een wisselende group NEC fans onder de naam De Trouwe Honden op ludieke wijze – soms kritisch, soms uitbundig, maar altijd met hart voor NEC –  hun visie op onze mooie club. In de beginjaren gebeurde dit in papieren vorm medens het DTH fanzine (oorspronkelijk nog ‘Doggystyle’ geheten). Maar in 2008 werden ook wij uiteindelijk meegesleurd in de digitale revolutie en bieden we sindsdien via diverse incarnaties van deze website onze supportersblik online aan. Met ruim twintig jaar kopij onder de riem leek het ons een mooi moment om de oude fanzines weer eens af te stoffen en ons web-archief door te struinen op zoek naar leuke, memorabele en opmerkelijke stukjes, die we vervolgens schaamteloos kunnen herkauwen in deze ‘DTH Classic’ rubriek.

Deze keer nemen we jullie mee naar het jaar 2009 toen we terugblikte in de categorie ‘Herinnert u zich deze nog?’. 

HUZDN: Paolo Rossi in de Goffert?

In de rubriek ‘Herinnert U zich deze nog?’ blikken we aan de hand van geschreven en ongeschreven artikelen, foto’s en ander materiaal terug op lang vervlogen, mooie en roerige tijden bij onze club.

Tegenwoordig heeft zo’n beetje elke club een tifogroep. Zo heeft Ajax bijvoorbeeld Vak 410, Twente heeft Vak-P en NEC heeft natuurlijk Legio Noviomagum. Vroeger bestonden er geen tifogroepen, dat was iets wat alleen maar in Italië bestond. Nederland moest het hebben van de Bunnik-Side, F-side, Mi-Side en natuurlijk de East-Side. Naast dat deze mannen knokten voor hun club waren ze zo nu en dan heel creatief met hun teksten.

Behalve de vlaggen met creatieve teksten waren er natuurlijk ook zat vlaggen met daarop “East-Side”. Het was dan ook een groot drama toen in december 1982 tijdens een uitwedstrijd bij Twente alle vlaggen werden gejat en in brand werden gestoken in een Twente-vak. Met name Tante Toos – de moeder van de East-Side – zat helemaal in zak en as. Gelukkig kwam alles goed. NEC regelde namelijk een nieuwe vlag die overhandigd werd door trainer Pim vd Meent.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.