De week van… Carlossale transfers.

De zomerstop is inmiddels in volle gang, maar op Stadionplein 1 zit men bepaald niet stil. Ondanks een toch teleurstellend einde van wat een veelbelovend seizoen leek te worden, zijn alle seizoenskaarten voor de volgende jaargang inmiddels alweer uitverkocht. Wat een weelde voor onze club! Ook Carlos Aalbers laat de handjes flink wapperen. Waar we zijn voorganger nauwelijks te zien of te horen kregen, afgezien van een sporadische aankoop of aanhuur doorgaans laat in de voorbereiding, daar is Carlos een stuk voortvarender.

Foto: Rob Koppers

Nadat we enkele weken geleden al Mees Hoedemakers en Sontje Hansen konden verwelkomen, kwam daar deze week ook nog aanvaller Lars Olden Larsen bij. Larsen werd pikant genoeg overgenomen van de Russische club Nizhny Novgorod, al speelde hij de afgelopen tijd al op huurbasis in Zweden. Carlos was er als de kippen bij om te benadrukken dat de transfer financieel gezien volledig correct en in lijn met de geldende regels over financiële steun aan Russische instanties was. Desalniettemin zal er bij sommige fans ongetwijfeld een wat wrange nasmaak blijven hangen over deze transactie. Laten we hopen dat Larsen die nasmaak snel kan wegpoetsen. Daarnaast is er inmiddels ook alweer nieuws over een potentiële spits die Carlos op het oog zou hebben. Het zou de 25-jarige Japanner Koki Ogawa betreffen. Als deze transfer doorgaat, dan zal Koki de eerste Japanner in dienst van NEC zijn (Toet toet, boing boing, Koki Ogawa?).

Het grootste transfernieuws van de afgelopen weken was echter natuurlijk de uitgaande transfer van Cissoko voor naar verluid een kleine drie miljoen (!) euro, wat hem in de top 3 van NEC transferklappers plaatst. Het toont eens te meer de geweldige handelaarstalenten van Aalbers, die immers ook verantwoordelijk is voor nagenoeg al onze andere toptransfers (o.a. Vleminckx, Cillessen en Holman) in de afgelopen 20 jaar.

Je gaat je bijna afvragen wat Ted van Leeuwen de afgelopen twee seizoenen in hemelsnaam heeft zitten doen. Tuurlijk, met de komst van Tannane, Marquez en Sandler scoorde hij drie absolute voltreffers en daar verdient hij zeker krediet voor. Maar diezelfde Marquez liep inmiddels wel transfervrij de deur uit, evenals El Karouani. Bovendien wist Aalbers slechts ternauwernood de contracten van Proper, Van Rooij en Tavsan te verlengen, anders waren ook zij gratis de deur uitgelopen. Vooral het behoud van Proper was cruciaal. Als Proper zich immers blijft ontwikkelen zoals hij het afgelopen seizoen deed, dan zal hij zonder twijfel de nieuwe spil van onze ploeg worden in de komende jaargang. Want wat is deze jongen toch een geweldige voetballer!

Het team voor seizoen 2023-2024 begint dus al in een vroeg stadium vorm te krijgen, precies zoals Aalbers dat graag ziet. Hij sprak enkele weken geleden al de hoop uit om 80-90% van de selectie compleet te hebben bij de start van de voorbereiding. Een ietwat rooskleurige voorspelling wellicht, zeker omdat we natuurlijk weinig controle hebben over de transfermarkt zodra het grote geweld echt los barst. Dus wie weet wat er allemaal nog op het laatste moment wordt losgeweekt uit de Goffert. De kans is aanwezig dat er getrokken gaat worden aan spelers als Tannane, Proper en Sandler. Ook Tavsan en Mattsson zullen ondanks hun zwaar tegenvallende prestaties het afgelopen seizoen nog altijd op scoutinglijstjes staan, met inmiddels al concrete belangstelling voor Tavsan vanuit Polen. Zelfs Cillessen zou nog wel eens onder de loep van een binnenlandse of buitenlandse (top)club kunnen liggen.

[red]Op het moment van schrijven leren we dat Tannane waarschijnlijk vertrekt naar Qatar. Dat is uiteraard een flinke aderlating als het inderdaad door gaat!

Maar qua inkomende transfers doet Carlos tot dusverre precies wat hij beloofde. Met drie nieuwe voorhoedespelers en een middenvelder liggen we namelijk goed op koers. Wel zal er nog wat versterking bij moeten achterin, met twee backs die de concurrentie aan kunnen met Van Rooij en Verdonk, en nog minimaal één centrale verdediger (Bram Nuytinck wellicht….? Onwaarschijnlijk, maar als Boekhoorn het op de heupen krijgt weet je het maar nooit). Dan hebben we toch al een aardig fundament staan voor het komende seizoen. We hebben dus weer iets om naar uit te kijken in de voorbereiding.

Die voorbereiding begint trouwens alweer over een kleine twee weken. Op 30 juni lopen onze spelers weer het veld op, met het eerste oefenduel op 8 juli tegen de NEC amateurs . Oh wacht, niet dus. Pikant genoeg is de traditionele opener tegen het andere NEC van de lijst geschrapt. Volgens de proftak heeft dit echt heus niks te maken met de bonje over het gebruik van De Eendracht en is het een strategische keuze voor minder duels tegen amateurploegen. Zoals DIO ’30, dat nu op 8 juli op het programma staat. Tja, het zal allemaal wel. Het is te hopen dat de banden met de amateurtak enigszins hersteld kunnen worden, want dat blijft toch een belangrijke link met je lokale achterban. Welke ‘prof’clubs we dan wel gaan treffen is nog niet bekend; slechts het Engelse Altrincham (ergens onderin de Engelse semi-prof divisies) is inmiddels aangekondigd. We gaan het zien. In elk geval zal er de komende maanden nog genoeg te doen zijn voor Carlos en consorten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.