Zo zagen wij het: NEC -Jong AZ

NEC worstelde, worstelde en worstelde…en kwam boven! NEC – Jong AZ 3-2.

Over goed of slecht moet je het na zo’n wedstrijd niet hebben. Dit was gewoon, uiteindelijk, een hele leuke pot om naar te kijken. Alles zat erin. Onterecht afgekeurde doelpunten, een niet gegeven penalty (voor Jong AZ), blunders, gemiste kansen, mooie doelpunten en, natuurlijk, altijd heerlijk, een 0-2 achterstand ombuigen naar een 3-2 overwinning waarbij de winnende treffer pas vlak voor tijd valt (en die wordt dan ook nog op magistrale wijze gemaakt door Barreto).

Waar we na de wanvertoningen van de laatste weken naar uitkeken was een teken van leven. Een bewijs dat we voor de restanten van dit seizoen nog niet dood en begraven zijn. Al snel konden we constateren dat de wil er vanavond wel was. In de eerste helft lukte het niet om het versterkte Jong AZ eronder te krijgen, maar in de tweede helft lukte het met veel wilskracht en af en toe goed voetbal, wel.

NEC moest daarvoor wel effe een 0-2 achterstand ombuigen die ontstaan was door wederom wankel verdedigen, onder andere Odenthal ging weer lekker in de fout. Rens van Eijden, we missen je heel erg! Janga kopte mooi binnen na een heerlijke voorzet van Van Rooij, Beekman kopte simpel binnen na een mooie voorzet van Van Rooij en Barreto deed het dus ook mooi uit een corner. Einde wedstrijd, hiephoi de playoffs blijven in zicht.

Uitslag
Jong AZ was aanvallend sterk en geregeld dreigend, maar verdedigend nog zwakker dan NEC, dus wonnen we terecht (we winnen altijd terecht).

Bart laat één van z’n voorzetten los. Foto: Rob Koppers

Hoogtepunten
-Wilskracht!
-Jaaa, Bartje van Rooij kan nog mooie voorzetten geven. Twee puntgave assists. Heel fijn om naar te kijken.
-Drie kopgoals, die tellen ook gewoon voor één per stuk hoor, maar het is wel een geinig weetje voor de eerstvolgende NEC Quiz.

Dieptepunten
-Tavsan heeft het vizier kapot en schiet alles over.
-Bukusu geblesseerd, maar Lartey Sanniez viel best goed in (hoogtepunt).

Tegen betaling van €7.500 kwam hij filmen. Foto: Rob Koppers

Tactiek
Tactisch stond de beginopstelling weer in de bekende 5-3-2 formatie. Met een belangrijk accentverschil: Okita speelde op de plek van Tavsan en Tavsan speelde op ’10’. In de tweede helft werd het door het doorschuiven van Barreto 4-4-2 en later 4-3-3. NEC wist hiermee na de 0-2 Jong AZ onder druk te krijgen. Of de variant met Okita en Tavsan een blijvertje is, zal moeten blijken, een wezenlijke verbetering van het aanvalsspel leverde het niet op.