Zo zagen wij het: NEC – Cambuur

Nadat er vanochtend al heel vroeg activiteit was in de Goffert om het veld sneeuwvrij te krijgen, werd er om 12:15u afgetrapt voor de wedstrijd tegen de huidige koploper van de Eerste Divisie. Na een ronduit dramatische eerste helft vorige week tegen Excelsior, klapte NEC er nu vanaf het begin wel bovenop. Daarna kreeg Cambuur de overhand en leek NEC dat eigenlijk wel goed te vinden. De ploeg speelde compact en ving Cambuur rond de middenlinie op. Aanvallend brachten we nauwelijks iets, maar defensief stond het degelijk gegroepeerd, waardoor de 0-0 eindstand al vrij snel onvermijdelijk leek.

Foto: Rob Koppers

Uitslag: 0-0 dus. Op voorhand hadden we er voor getekend en, gezien het spelbeeld, was het ook de juiste uitslag.

Scheids: Van de Graaf floot goed. Was niet kinderachtig in de duels maar hield de boel wel kort.

Foto: Rob Koppers

Hoogtepunten: We geven vandaag eens geen domme doelpunten weg. Eigenlijk triest dat dat als hoogtepunt aangemerkt kan worden, maar gezien de strapatsen van de afgelopen maanden is dat toch positief. Al waren er toch weer een tweetal momenten (slippertjes van Odenthal en Vet) waar je alleen met meewarig hoofdschudden naar kunt kijken. Ook Alblas stond weer eens goed te keepen en deed geen rare dingen.

Dieptepunten: Aanvallend creëren we weer nauwelijks iets. Tuurlijk, je speelt tegen de koploper, maar is het nou echt zo veel gevraagd om een of twee uitgespeelde kansen te krijgen? Tavsan liep zich voortdurend vast, Okita speelde een van zijn betere wedstrijden maar dat zegt dezer dagen ook niet meer zo veel, en Ondaan maakte onterecht veel misbaar bij zijn terechte wissel voor Janga. Janga had zowaar wel een goede invalsbeurt, maar het blijft allemaal erg tandeloos.

Tactiek: Voor de buitenstaander leek het alsof NEC vandaag vol voor een gelijkspel ging. Onze ploeg hing zwaar achteruit, liet Cambuur veelal vrij op de eigen helft en trok een muur op rond de middenlijn. Het was loeren op een uitbraak, maar de spaarzame uitbraken die we kregen werden zo slecht uitgespeeld dat er nooit echt sprake was van een stuntje. Op papier hebben we snelle vleugels, waardoor zo’n tactiek succesvol zou kunnen zijn, maar die tactiek is wel afhankelijk van kwaliteit in de voorhoede en een aanspeelpunt voorin.

Meijer zal gemengde gevoelens hebben na vandaag. Verdedigend stond het goed, maar aanvallend liep het voor geen meter. Foto: Rob Koppers

Inzet: Die was prima. Proper deed veel onopvallend puinruimwerk waardoor Bruijn verder vooruit kon spelen. Alleen kregen we de bal nauwelijks vooruit, waardoor het vooral veel sleuren en trekken op de eigen helft was.

Conclusie: Een puntje en geen tegendoelpunten, tegen een goed draaiende en veel scorende ploeg, we tekenen er momenteel voor. De wedstrijd was vreselijk saai, maar NEC haalde er wel het maximale uit wat er in zat. Meedoen om de titel is nu wel zo’n beetje voorbij, we zullen ons moeten richten op de nacompetitie. Donderdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma: het bekerduel tegen Fortuna. Aangezien er in de competitie weinig meer te behalen valt, zou het toch leuk zijn als we in de beker nog een rol van betekenis kunnen spelen. We zullen het gaan zien. Prettige zondag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.