Zo zagen wij het: MVV-NEC

De laatste 10 minuten laten zien hoe verschrikkelijk NEC deze wedstrijd eigenlijk was, want een beetje druk naar voren en je had hier echt wat kunnen halen. Nu speelde je 80 minuten als een krant en dat kostte je uiteindelijk drie kostbare punten: 2-1.

Inzet: Er is wat gelopen, er werden wat foute passes gegeven, er werden wat ballen breed gespeeld en dat was het wel. Op die laatste 10 minuten na dan, onbegrijpelijk!

Tactiek: Meijer heeft een duidelijke opdracht meegegeven zo lijkt het. Als je de bal hebt, speel hem dan zo snel mogelijk terug op je verdedigers, zodat het lijkt als je verzorgd kunt opbouwen.  Want als je namelijk een bal naar voren speelt op Okita of Janga, dan ben je hem waarschijnlijk snel kwijt.  En die taak werd prima uitgevoerd. Met als absoluut dieptepunt een vrije trap op 30 meter van de goal aan de zijkant van het veld. Mooie plek om die bal voor te slingeren. Maar nee hoor, de bal ging naar Odenthal op de middenlijn. MVV was echt niet goed, maar mocht soms best aanvallen. En als dan Okita denkt dat hij geen flikker hoeft te doen, en Alblas weer de bal los laat, dan kun je zomaar achter komen en zelfs verliezen, zo blijkt.

De tweede helft kwam Barreto erbij en die liet meer zien dan Vet en Proper bij elkaar. Tavsan was niet goed, maar hij zorgde met zijn dribbels wel voor de druk naar voren en meteen was MVV van het padje af. Tactisch gezien kun je dus zeggen dat Meijer veel te behoudend en te verzorgd wil spelen. Daar heb je de spelers gewoon niet voor. Onze aanvallers hebben veel kansen nodig om te scoren, dan moet je gewoon wat opportunistischer en gedurfder spelen. Wat heb je in deze fase nog te verliezen? Ja je fans thuis, die nu wekelijks naar dit oeverloze geschuif en persoonlijke fouten moeten kijken.

Dieptepunten:

-Hebben we in de eerste 80 minuten eigenlijk wel kansen gehad?
-Hoeveel ketsers mag Alblas nog maken? Branderhorst werd sneller aan de kant geschoven.
-De scheids zag rood voor Proper. Belachelijk zwaar gestraft.
-Alblas, Okita, Vet, Proper, Bruin, Beekman, Janga en eigenlijk de hele achterste lijn, oh wacht, dus iedereen.. het was diep onder de maat. De invallers brachten gelukkig wat meer.

Hoogtepunten:
-Dat je met dit weer gelukkig thuis warm op de bank zit met een bord op schoot. Stel je voor dat je 2 uur heen en 2 uur terug moest met de bus voor zo’n pot!
-De leuke counter die een doelpunt opleverde.

Uitslag: 2-1 dus. Op basis van de hele wedstrijd niet onverdiend. Uiteraard gaven de laatste minuten nog hoop, maar ook een hoop frustratie na het laatste fluitsignaal. Totaal onnodig deze nederlaag.

Scheids: Helaas hadden we te maken met de matige scheidsrechter Gansner. De rode kaart voor Proper sloeg nergens op. En de tweede gele kaart voor die gast met die kale plek die beter gewoon met een tondeuse zijn haar eraf kan scheren, had wel 3 keer gegeven kunnen worden.

Conclusie: Verzorgd opbouwen is mooi als het wat oplevert, maar het leek nu wel alsof iedereen aan de ketting lag. Het tempo en de absolute wil om te winnen ontbreken dan ook en dan is het slechts hopen dat die toevalstreffer aan de goede kant valt. Vandaag dus niet. Hopelijk woensdag wel weer, als het tenminste allemaal door gaat. Een afgelasting zou misschien niet eens verkeerd uit komen trouwens.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.