Zo zagen wij het: Heracles – NEC

Stadion: Erve Asito (wij houden het gewoon bij Polman).

Gras: Geen.

Uitvak: Zat voor 2/3e vol (rond de 330)  vanwege de corona, ofwel uitverkocht. Hier en daar gespreid, elders op een kluit.

Catering: Gratis koffie en broodjes van de lokale SV. Toch wel netjes, al mag dat ook wel als je als uitsupporter al ruim een uur van tevoren aanwezig moet zijn om de een of andere vage reden. In elk geval is 5 euro voor een halve Heineken een betere deal dan wat je in de Arena krijgt (6,50 voor een kleinere maat in Amsterdam).

Opmerkelijk: De wedstrijd startte een paar minuten later vanwege een gat in een van de doelnetten.

 

Na de valse uitstart tegen Ajax mochten we vanmiddag op herkansing in Almelo. Dat moest dan wel zonder Barreto, die met een lichte dijbeenblessure kampte. De basiself was vanmiddag ongewijzigd, dus weer met Akman in de spits en Bruijn op links. Onze nieuwe spits Pedro Ruis was vandaag ook mee maar keek nog even vanaf de zijkant toe.

Effe snel sproeien nog om de slidings niet in een bloedbad te veranderen op het ku(ns)tgras.

Tactiek: Opnieuw Bruijn op de linkerflank dus. Ofwel Mattsson heeft onze technische staf tot dusverre totaal niet weten te overtuigen, ofwel Meijer weet gewoon niet wat te doen met het Duelund-Bruijn dilemma. Feit is dat Bruijn gewoon niet uit de verf komt op de zijkant en in de praktijk telkens naar binnen trekt. Leuk misschein voor El Karouani die daardoor plots een hele zee van ruimte voor zich heeft, maar met die ruimte wordt tot dusverre nog bitter weinig gedaan.

 

Scheids: Kamphuis liet Bakic halverwege de eerste helft nog wegkomen met geel na een harde actie op Proper, maar vlak voor rust moest de Heracles-spits er toch af met rood na een akkefietje met Marquez, die geel zag. In de tweede helft kregen we ook nog een penalty mee, maar Bruijn verknalde deze door hem na zijn inmiddels bekende rare huppeltje op de paal te knallen. Sowieso zat de keeper ook in de goede hoek, dus wellicht dat pingels leuk waren voor Bruijn op KKD niveau, maar wordt het nu toch tijd voor Schöne. Het regende verder kaarten aan Heracles-zijde, die net als PEC vorige week uitermate gefrustreerd oogde.

 

Uitslag: Het werd vroeg in de tweede helft 0-1. El Karouani beëindigde een prima actie op de achterlijn met een mooie assist op Akman, die alleen maar hoefde te knikken om het doelpunt aan te tekenen. Twee goals in twee wedstrijden dus voor onze gehuurde spits, die Meijer dus nog voor een lastige keuze gaat stellen. Al speelde hij verder geen al te beste wedstrijd.

El Karouani, Schöne en Akman mochten op extra liedjes rekenen. Netjes gedaan, mannen!

 

Hoogtepunten: El Karouani deed het prima op links en Akman is een pure spits die doet waar hij voor gehaald is: scoren. Defensief staat het blok Odenthal-Marquez als een huis. Branderhorst hield wederom zijn doel schoon en had een paar prima ingrepen.

 

Dieptepunten: Bruijn op links werkt gewoon niet. Van Rooij oogde zwak op rechtsback en moet toch een beetje gaan vrezen voor de concurrentie met Bronkhorst. Schöne viel vandaag ook erg tegen op het middenveld, net als Duelund. De beide Zweden kwamen er nauwelijks aan te pas. Ook Okita had bepaald zijn middag niet, zachtjes gezegd.

Ons uitpubliek had het prima naar de zin.

Inzet: Die is tot dusverre echt prima. De hele ploeg verdedigt prima mee bij balverlies en loopt zich het snot voor de ogen. Voetballend moet het allemaal echt nog wel beter, maar voor een promovendus begint het allemaal met hard werken. En dat doen onze spelers zonder uitzondering met verve.

 

Conclusie: De nummber 1 van Gelderland!! Zes punten uit twee duels, waarvan eentje uit bij Ajax. Dan doe je het als promovendus gewoon prima. Wat heet, dan doe je het als Eredivisieploeg gewoon prima. Het veldspel bij NEC is nog altijd niet best, maar er wordt enorm hard gewerkt en de spaarse kansjes die we krijgen worden zeer effectief benut. Dan mag je echt niet klagen. Met een beetje mazzel kun je je op deze manier al redelijk vroeg in het seizoen in veiligheid spelen. En wie weet, als je met PEC en Heracles kunt meedoen dan is zelfs een plekje in de middenmoot niet ondenkbaar. We zijn weer terug!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.