Zo zagen wij het: Excelsior – NEC

Man man man. Dat was het verslag.

 

 

 

 

 

 

Nou goed, een beetje meer uitwijding dan voor diegenen die de mazzel hadden om het duel gemist te hebben. Met frisse tegenzin.

De wedstrijd tegen Excelsior deze vrijdagavond was een Shakespeariaans drama van twee helften. Met NEC op het oog terug in een 4-3-3 opstelling (Barreto speelde merendeels op het middenveld) deed NEC het in de eerste helft eigenlijk best aardig. Vet scoorde al na een kwartier een fraaie treffer en NEC had bij de rust eigenlijk gewoon twee of drie doelpunten afstand moeten hebben op een uitermate zwak Excelsior, dat niks wist te creëren. Een bal op de lat van Tavsan en een slecht afgeronde uitbraak van Janga (hoe kan het ook anders?) hielden de ruststand echter op 0-1. Niks aan het handje, denk je dan. Totdat je je realiseert dat NEC inmiddels een aardig krediet begint op te bouwen in het weggeven van zeker lijkende voorsprongen.

 

Spitsen

Janga’s collega-spits Omarsson van Excelsior heeft, ondanks dat hij zowat in de hele tweede seizoenshelft niet tot scoren wist te komen, al een slordige negentien goals gescoord. Praktisch in één seizoenshelft dus, bij een middenmoter in de KKD. Janga staat ondertussen klemvast op zeven. Vanavond zagen we weer eens waarom. De beste man kan namelijk niet voetballen en struikelt over elke grasspriet. Zijn schoenwisselactie in de tweede helft moest ons doen denken dat het euvel vanavond zijn schoeisel was, maar ook na deze schoeiselwissel (blijkbaar de enige soort wissel die Janga hoeft te vrezen onder Meijer) klunste hij vrolijk verder. Je zou er bijna om lachen als het niet zo diep bedroevend was.

 

Uitslag

2-1. Ja echt. Een duel dat bij de rust nog een gelopen strijd leek in het voordeel van NEC, werd wederom in 45 minuten tijd volledig op zijn kop gezet. Excelsior, dat al weken geen pepernoot meer raakt en helemaal nergens meer om voetbalt, wist de wedstrijd volledig te kenteren en winnend af te sluiten. En dat was ook verdiend. Want oh oh oh wat is dit NEC momenteel slecht.

 

Tactiek

Tuurlijk, NEC verzuimde in de eerste helft om een comfortabele score op het bord te zetten, wat in die fase ook verdiend zou zijn geweest. Excelsior was namelijk helemaal nergens te bekennen. De Rotterdammers wisten echter in de rust de knop om te zetten. Binnen tien minuten na de hervatting zag iedereen en hun hond al dat het helemaal fout ging met onze ploeg. Meijer besloot echter wederom niet in te grijpen totdat het alweer veel te laat was. Zijn antwoord ver na de onvermijdelijke 1-1? Het wisselen van je gevaarlijkste speler (Tavsan) en het inbrengen van nota bene Beekman en Sellouf, die allebei al in maanden geen pepernoot geraakt hebben. Ondertussen mocht flaterkoning Janga gewoon blijven staan en zat onze nieuwe Belgische spits voor de zoveelste keer op de bank te verpieteren. Als dit geen onbetwist brevet van onvermogen is voor Meijer, dan weten wij het ook niet meer. Na deze wissels werd het er bij NEC alleen maar slechter op en kon de onvermijdelijke 2-1 dan ook niet uitblijven.

 

Dieptepunten

Janga en Meijer. Geen idee wat voor afpersingsmateriaal Rangelo heeft over Meijer, maar blijkbaar is het pikant genoeg dat hij voor zijn plek in het elftal niet hoeft te vrezen van deze trainer. Janga’s struikelpartijen en faalacties deden vanavond pijn aan de ogen. Meijer lijkt ondertussen helemaal de weg kwijt en krijgt de ploeg niet meer aan het voetballen. Afgelopen week noemde hij de huidige situatie nog een dipje. De enige conclusie die we na deze wedstrijd kunnen trekken is dat Meijer nog dieper in de ontkenningsfase zit verstrand dan een mammoettanker in het Suezkanaal. Alleen vrezen wij dat dit niet meer vlotgetrokken gaat worden voor het eind van dit seizoen.

 

Inzet

Geen idee. Als een ploeg die nergens meer om speelt (Excelsior dus) in 45 minuten tijd meer passie en strijd op het veld kan leggen dan een ploeg die nog pretendeert mee te doen om een top-5 notering (wij, blijkbaar), dan zit er iets goed fout. Vergeet die top-5 overigens maar heel gauw. We zitten inmiddels zelfs alweer in de situatie dat de nacompetitie, die een paar weken geleden nog een zekerheidje leek, serieus in gevaar dreigt te komen. Je verzint het niet.

 

Conclusie

Het. Is. Knudde. Prettig weekend.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.