Lasse is terug!!

Allemensen, wat gebeurt er opeens allemaal bij onze club? Eerst kregen we al het nieuws dat alle seizoenskaarten (9.500) zijn uitverkocht, wat natuurlijk fantastisch is. Ja, we snappen het gemopper van de die-hard fans die de afgelopen jaren door alle KKD ellende heen onze club zijn blijven steunen met een seizoenskaart: “Waar waren jullie toen de club jullie nodig had?” Maar kom op, we weten allemaal hoe het werkt, meer succes betekent meer betalend publiek. En onder die ‘nieuwe’ seizoenskaarthouders zit bovendien een flink aantal trouwe supporters dat het lange tijd nog geprobeerd heeft maar simpelweg murw gebeukt is door jarenlang slecht voetbal en een globale pandemie. Voor de club is dit in elk geval geweldig.

Maar alsof dat nog niet genoeg was, kregen we daar bovenop de bevestiging van het gerucht dat al enkele dagen rondzong bij de Goffert: Lasse Schöne keert terug naar NEC!!

Foto: Rob Koppers

Lasse is uiteraard geen onbekende voor onze club. Hij kwam in de zomer van 2008 over van De Graafschap en was één van de grote sterren van ons wonderschone Europese avontuur. Wie herinnert zich niet zijn schitterende treffer in en tegen Spartak Moskou waardoor we overwinterden in Europa? Een unicum voor onze club. Lasse werd ook uitgeroepen tot speler van het jaar bij NEC, al moest hij die eer volgens onze DTH lezers laten aan Gábor Babos (hij pakte dat jaar wel de DTH prijs voor het grootste talent). Helaas scheurde hij in 2009 een kruisband en moesten we hem het hele seizoen missen. Lasse maakte pas weer zijn rentree met een invalbeurt op de slotdag thuis tegen Ajax. Je weet wel, dat duel waarin Jeroen Heubach zo banaal en genant stond te dansen voor het uitvak van Ajax omdat ‘zijn’ FC Twente kampioen geworden was.

De twee seizoenen daarop kregen we gelukkig volop de kans om dit gemis goed te maken. Schöne was de onbetwiste sleutelspeler op ons middenveld en speelde alles. In zijn laatste seizoen wist hij bovendien een fraaie 11 goals aan te tekenen. Het was dan ook geen wonder dat Ajax na dat seizoen aan de deur klopte en hem transfervrij overnam.

Na zeven (!) seizoenen bij Ajax vertrok Lasse naar Italië. Helaas verliep zijn avontuur bij Genoa niet best. Na een wisselvallig eerste seizoen werd hij in de zomer te koop gezet, maar nadat Genoa er niet in slaagde om hem te verkopen belandde hij zelfs op de tribune. In januari wist hij eindelijk zijn contract te ontbinden en vertrok hij naar Heerenveen, waar hij de jeugdopleiding had doorlopen. Daar hoopte hij op de valreep nog een plek in de wacht te slepen bij de Deense nationale ploeg voor het aankomende EK. Dit lukte echter niet, waardoor Lasse deze zomer helaas net als wij het EK vanaf de bank moet bekijken.

Gelukkig betekende dit wel dat hij deze zomer transfervrij is. Heerenveen wilde dolgraag verder met Schöne en er waren ook andere clubs geïnteresseerd, maar blijkbaar vond Lasse het verhaal van Van Leeuwen en Van Schaik toch aantrekkelijker. Fantastisch nieuws voor ons natuurlijk, want zelfs op 35-jarige leeftijd is Lasse nog altijd een absolute aanwinst voor elke Eredivisieploeg. Niet alleen is hij nog steeds superfit en brengt hij onschatbare jaren van ervaring op topniveau met zich mee, hij is ook een ideale mentor voor de jongere spelers in onze selectie.

De rood-groen-zwarte vlag kan dus uit! Als dit het kaliber speler is waar we dit seizoen op mikken, dan gaan we mooie tijden tegemoet. Welkom terug, Lasse!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.