“Jack de Gier nieuwe hoofdcoach van NEC”

Even onverwacht als (voorzichtig) welkom nieuws op de vrijdagmiddag: volgens Voetbal International is Jack de Gier zo goed als rond met NEC om het hoofdtrainerschap op te pakken in de Goffert. Hij zou al persoonlijk rond zijn met NEC, alleen moet het allemaal nog uitonderhandeld worden met Jack’s huidige werkgever Almere City. Die zullen ongetwijfeld een leuk graantje meepikken als dit door gaat, want Jack tekende onlangs nog een nieuw contract in Flevoland. Almere City miste op een haar na promotie, wat voor ons nu een goede zaak blijkt. Want je neemt toch aan dat bij een promotie Jack ‘gewoon’ in de IJsselmeerse polder gebleven zou zijn.

NEC probeerde afgelopen seizoen de oud-spits al te strikken voor het hoofdcoachschap, maar een contractverlenging bij Almere City gooide destijds dus roet in het eten. Jackiegoal zal er nog een zware dobber aan krijgen om het zwalkende Nijmeegse voetbalschip weer op koers te sturen, zeker nu het komende seizoen de concurrentie in de biercompetitie flink aangesterkt is met FC Twente, Sparta en Roda JC. Remco Oversier stelde zijn eerdere ambities (promoveren binnen twee jaar) daarom inmiddels al bij naar ‘meedoen om de bovenste vijf plekken’ voor het komende seizoen. Maar goed, eerlijk is eerlijk, voor Emmen en de Graafschap bleek dat ook voldoende voor promotie.

De voornaamste taak voor De Gier lijkt dan ook om die top 5 te behalen en te zorgen dat het team in april/mei 2019 in topvorm is. Dan mogen we hopelijk tegen die tijd weer stuivertje wisselen met Emmen of de Graafschap. Wat NEC naar je aanneemt op zijn minst binnen haalt met Jack, gezien de prestaties van Almere City de afgelopen seizoenen, is strijdlust en teamgeest. Iets wat de afgelopen jaren node gemist werd in de Goffert. Hopelijk pakt het allemaal goed uit voor zowel NEC als De Gier, maar in elk geval is de nieuwe coach alvast verzekerd van de steun van de fans. Jackie Jackie Jackie Jackie Goal!!!!!! Welkom terug!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.