DTH Opinie: Halen die seizoenkaart!

Op social media kun je met tellers en berichten exact zien hoe de stand van zaken is rond de seizoenkaartenverkoop. Aan de ene kant is dat handig, aan de andere kant kan dat ook tot onrust leiden. In totaal nu  2158 verkochte seizoenkaarten, dat klinkt niet echt geweldig. Tijd voor lichte paniek. Toch maar even navraag doen dan maar bij NEC en de meest actuele cijfers eens vergelijken met vorig jaar. En dan blijkt het opeens allemaal wat genuanceerder te liggen. We zijn nu bezig met de 21ste verkoopdag en staan op 2158 verkochte seizoenkaarten. Vorig jaar zaten we na 21 verkoopdagen op 733 verkochte seizoenkaarten. Maar daarbij moet dan wel even rekening worden gehouden dat de verkoop vorig seizoen al begonnen was toen we nog vol in de play-offs zaten. Het was dus onduidelijk in welke divisie we zouden spelen en veel supporters stelden hun aankoop even uit.

Eerlijker is om te kijken na 21 dagen nadat de beslissing was gevallen. kijken we naar die cijfers dan zat je vorig jaar 90 kaarten hoger. Dat zijn er natuurlijk 90 te weinig, maar is op dit moment niet dramatisch veel lager. Uiteraard is er geen peil op te trekken hoe de seizoenkaart verkoop verder zal lopen. NEC gaf wel aan dat er iedere dag rond de 100 bij komen. Misschien dat wat  nieuwe spelers de verkoop een extra boost kunnen geven. Dat het er aan het einde van de verkoop minder zullen zijn, ligt helaas wel in de lijn der verwachtingen.

Feit is natuurlijk wel dat we hopen dat alle twijfelaars hun kaart gewoon gaan verlengen. Voor een club als NEC telt iedere euro en misschien is 150 euro erbij kruimelwerk, maar indirect kan een vol stadion natuurlijk ook het nodige opleveren. Voor een mogelijke nieuwe hoofdsponsor is een stadion met 10000 man net wat interessanter dan een half gevulde Goffert. NEC moet verder en thuis naar Fox kijken is ook geen oplossing! Halen dus die kaart!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.