DTH Awards 2017-2018: De Gouden Kennel

De derde stemronde is voor de Gouden Kennel, om die persoon of groep die iets goeds gedaan heeft voor NEC het afgelopen seizoen in het zonnetje te zetten.

 

De genomineerden zijn:

De Supportersvereniging

Er was een tijd dat de SV zich vooral leek te interesseren voor groepsuitjes en feestjes. Maar de laatste jaren zijn supporterszaken gelukkig weer nadrukkelijk centraal komen te staan. De SV laat van zich horen als onze supporters onheus bejegend worden. De lidmaatschapsregistratie werd gestroomlijnd. Ze regelden korting voor de uitwedstrijd tegen Cambuur. Ze namen stelling tegen het belachelijke aantal kaarten voor Jong Ajax uit door de wedstrijd te boycotten. Ze organiseerden een technische avond. Ze ondersteunen Legio in hun sfeeracties. Kortom, de SV is prima bezig. En daar zijn wij als trouwe supporters uiteraard zeer blij mee. Ga zo door, SV!

 

Vak 080

Een aantal jaren geleden voerde een groep trouwe NEC supporters campagne om een stavak in de Goffert te realiseren met als doel om wat meer sfeer te injecteren in de Goffert. Want laten we wel wezen: NEC heeft weliswaar hondstrouwe, maar over het algemeen niet de meest luidruchtige fans. De hoop was dat een stavak met enthousiaste supporters als een katalysator zou werken en dat de sfeer ook op andere tribunes zou overslaan.

Dat laatste lijkt nog altijd een beetje een utopie. Vak 080 heeft ook al vanaf haar conceptie te kampen gehad met allerhande kritiek. Het vak zou juist sfeer wegzuigen uit de rest van het stadion, de liedjes waren te snel of te onbekend, de sfeer was te nep, het vak zou te veel met zichzelf bezig zijn in plaats van met de wedstrijd, kortom bezwaren en klachten waren er in overvloed. Vak 080 liet zich echter (letterlijk en figuurlijk) niet het zwijgen opleggen. Juist in dit seizoen, waar de ellende rondom de club groot is en de stemming somber, daar zette 080 alle zeilen bij om onze spelers te ondersteunen. Zelfs trommels en capo’s werden erbij gesleept. Het zal allicht niet bij elke supporter in goede aarde vallen, maar het toont wel aan dat vak 080 er alles aan doet om de boel op te zwepen. De spelers waarderen dit duidelijk ook, en dat is uiteindelijk toch waar het om gaat. Dus ga zo door, vak 080. We hebben een 12e man momenteel hard nodig. Al zou het wel leuk zijn om de old skool stadionliedjes weer wat vaker terug te horen in een aanvaardbaar tempo…

 

De KNVB

Deze laatste nominatie komt wellicht ietwat onverwacht voor onze gewaardeerde lezers. Niet zelden hebben wij op onze site immers steen en been geklaagd over de beleidsfiguren in Zeist. De genante taferelen met de Jong teams in de Jupiler League, het geklungel rond het Nederlands Elftal, ja zeg maar gerust de algehele malaise waarin het profvoetbal in Nederland momenteel verkeert mag voor een groot deel op het conto van de Zeister bobo’s geschreven worden.

Toch levert zulke algehele incompetentie zo nu en dan toch opeens iets positiefs op. Enkele weken geleden leek onze club namelijk definitief veroordeeld te zijn tot de nacompetitie, want door een pijnlijk verlies tegen Jong Ajax keken we plots tegen een schier onoverbrugbaar gat van 4 punten aan met Fortuna. “Gelukkig” voor ons bleek de KNVB echter een gele kaart gemist te hebben en stelde Jong Ajax daardoor een niet speelgerechtigde speler op. Het gevolg weten we allemaal: de wedstrijd moest overgespeeld worden. En door alle commotie en stress verloor Fortuna in de volgende speelronde meteen ook nog 2 punten, waardoor NEC de boel op het moment van schrijven weer helemaal in eigen hand heeft. Bedankt KNVB!

Er kan nu gestemd worden op een van deze nominaties. Stemmen kan tot uiterlijk 20 april, voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd.

This poll is no longer accepting votes

De Gouden Kennel 2017-2018
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.