Na gezapig voetbalmiddagje wacht NAC

We zullen het deze zondag maar kort houden met het verslag, want het is mooi weer en het was vandaag eigenlijk op voorhand al een gelopen zaak. Met een 1-3 uitoverwinning op zak moest het immers heel raar lopen als NEC het in de Goffert nog uit handen zou geven tegen FC Emmen. De ploeg startte bovendien ook een stuk scherper en geconcentreerder dan op donderdagavond. Er stond natuurlijk ook minder druk op onze spelers en dat speelt een stuk prettiger.

NEC startte met dezelfde basis-elf als in het eerste duel. Na een goede openingsfase zakte NEC in en probeerde Emmen iets te forceren. De Drentenaren kregen in deze fase ook een of twee kleine kansjes, maar net toen de bezoekers een beetje begonnen te hopen dat er iets te halen viel scoorde NEC de 1-0. Breinburg zette zijn directe tegenstander goed weg en stuurde vervolgens met een fraaie lange bal Mayi de diepte in. Doordat Mayi’s directe tegenstander de bal verkeerd inschatte, kon de Fransman beheerst de 1-0 binnen schieten. Daarna verwerd het duel tot een veredelde oefenpot. Emmen probeerde het zo nu en dan nog wel eens maar de overtuiging ontbrak. NEC was zonder zich al te veel in te spannen de bovenliggende partij en speelde fris, maar kon ondanks een paar leuke aanvallen het publiek niet verder vermaken met doelpunten. En dus kabbelde de wedstrijd zich naar het einde. De enige opmerkelijke gebeurtenis was de wederopstanding van Mauk, die met nog twintig minuten op de klok het veld in mocht voor Von Haacke. Ook Larsson kreeg nog wat speeltijd. Zijn dit dan de jongens die Ron de Groot als troeven achter de hand wil hebben in de duels met NAC?

Uitslag
Het bleef bij dat ene doelpunt, al had NEC zeker aanspraak kunnen maken op meer. Onze ploeg speelde niet groots maar het klasseverschil met de Jupiler ploeg was overduidelijk.

Toeschouwers
Een zonnige zondagmiddag met een ontspannen potje voetbal, we hebben het dit seizoen wel eens zwaarder gehad. Al te vermakelijk was het niet, maar toch waren er zo nu en dan best wat leuke acties te zien.

Scheids
De KNVB had Bas Nijhuis uitgezonden naar deze topwedstrijd. Bas vond het nodig om Von Haacke een gele kaart te geven voor overdreven vallen, ook al was op de herhaling goed te zien dat hij wel degelijk geraakt werd. Dat was zo’n beetje het enige dat hij hoefde te doen vandaag en dat deed hij dus verkeerd. Tja, toparbiter.

Hoogtepunten
De hele mooie lange bal van Breinburg op Mayi. En een nette afronding van Mayi, die zich wellicht op deze manier toch nog een beetje verkoopbaar maakt.

Dieptepunten
Niks eigenlijk. Met een beetje norsige wil zou je kunnen zeggen dat 1-0 wel een erg karige uitslag is. Maar laten we wel wezen: Emmen wilde niet, NEC hoefde niet en moet zich bovendien nog sparen voor de volgende ronde.

Tactiek
Bikkel blijft kiezen voor vastigheid en daar zijn we hem dankbaar voor. Dus ook gewoon weer met Heimloth en Mayi, wat voor vandaag prima was en een winnende coach heeft altijd gelijk.

Inzet
Een stuk beter vandaag, ongetwijfeld mede gesteund door de 1-3 tussenstand. NEC had de wedstrijd voor grote delen onder controle. Dat de spelers zich een beetje sparen na de 1-0 is niet vreemd, want we hebben in korte tijd veel duels.

Conclusie
Vandaag was een trivialiteit, het belangrijke werk was drie dagen geleden al verzet. Nu kan de ploeg zich vol richten op de volgende tegenstander: NAC Breda. Dat zal ongetwijfeld van een wat ander kaliber zijn dan Emmen. Maar met vier zeges op rij zal hopelijk het vertrouwen in de ploeg weer wat opgekrikt zijn. Als we op dezelfde voet doorgaan als vandaag dan moet ook NAC goed te doen zijn voor onze ploeg. Donderdag staat de uitwedstrijd in Breda op het programma en dan kunnen we het, als alles goed gaat, dit weekend in eigen huis afmaken. Kom op NEC!!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.