NEC doet zichzelf tekort in Den Haag

Weet u nog? In Nijmegen gaf NEC een fantastische show tegen ADO weg. “Dankzij” de winterperikelen lijkt dat alweer jaren geleden. Gelukkig lijkt die crisis inmiddels bezworen en richt NEC zich (opnieuw) op de play-offs. Zou het lukken om de eerste horde in Den Haag te nemen?

Helaas niet. NEC droop af met een schlemielige nederlaag: in de 89e minuut viel het enige doelpunt. Volstrekt onnodig en we zagen ‘m ook niet echt aankomen.

Uitslag
NEC begon best goed aan de wedstrijd met aardig combinatiespel. Na 10 minuten kreeg Limbombe een goede kans na een goeie steekbal van Grot (de verrassende vervanger van Santos, weer geen Roman dus), maar onze nummer 10 schoot net naast. En na een kwartier creëerde Sleegers voor zichzelf een goede kans na een Zidane-achtige balaanname. Zijn schot in de korte hoek kon de keeper echter niet verrassen. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Foor een aardig schietkansje, maar hij schoot over. ADO kreeg daarna meer grip op het spel en NEC werd steeds minder gevaarlijk. Er viel alleen nog een afstandsschot van Sleegers te noteren.

In de tweede helft viel het tempo en het niveau van de wedstrijd terug. Her en der vielen wat afstandsschoten te noteren, maar gevaarlijke momenten voor het doel deden zich niet voor. Net toen de nachtkaars van stal werd gehaald en de L in ‘nul-nul’ flink alvast werd geoefend, verwerkte Kane een voorzet bij de tweede paal onvoldoende. Daar profiteerde ADO-aanvaller Malone van. NEC kon naar huis met 0 punten.

Hoogtepunten
– het spel geeft niet echt aanleiding tot diepe treurnis. NEC was beter dan ADO. Jones had met teenslippers en een Hawaii-shirt ook mee kunnen doen.

Dieptepunten
– NEC accepteert een 0-0, terwijl we toch alleen 3 punten zouden moeten accepteren (gezien de positie op de ranglijst en de ambities).